Team TG-bussen mot Sollentuna har rullat i väg. I morgon inleder Team TG kvalet till Elitettan borta mot Sollentuna.
– Det känns jättekul, spännande. Det är nerver och känslor men det gäller att hålla sig cool tills det väl gäller, inte börja ladda för tidigt, säger lagkaptenen Parva Zarassi. 

15.00 på fredagen avgick Team TG-bussen med destination Sollentuna. Laget kommer att övernatta i Gävle och åker sedan vidare mot matcharenan Norrvikens IP i Sollentuna för match 15.30 på lördag.

Förberedelserna inför kvalet har varit bra. Team TG träningsmatchade mot Umeå IK förra torsdagen och har i veckan fokuserat på detaljer inför första kvalmatchen. Team TG har även gnuggat lite straffläggning, något som kan bli avgörande om lagen i kvalet i slutändan hamnar på samma poäng och målskillnad.

–  Det har funnits med som en detalj och det finns många i vårt lag som vill slå straffar. Annars har vi i träningen försökt förstärka de ledstjärnor vi har i vårt spel. Vi har också tryckt på att försvarsspelet är grunden och att det är de små detaljerna och nyanserna som avgör när vi gör ett riktigt bra jobb, säger tränaren Jonas Wikström.

Det står mycket på spel – hur har ni pratat kring det?
– Det finns vissa faktorer som är viktiga. Vi har pratat om att man ska våga vara en matchvinnare. Offensivt handlar det om att våga utmana, ta avslut och att våga misslyckas men man kan även vara en matchvinnare i det defensiva jobbet. En hundraprocentig löpning som stoppar ett anfall för motståndarna kan också vara en matchavgörande detalj, säger Wikström.

Sollentuna förlorade sin första match i kvalet mot Gamla Upsala med 0–4. Om Team TG vinner matchen mot Sollentuna är de med andra ord klart för Elitettan.

– Den allmänna känslan i truppen är att det är det här vi har tränat för. Nu vill vi mäta oss mot de här två lagen, säger Jonas Wikström.

ooo

Noterbart är att matchen inte planerar att webbsändas.