Serieledande IK Uppsala på bortaplan. Det är vad som väntar Team TG när laget 15.00 på lördag avslutar vårsäsongen. 

Team TG föll i senaste omgången med 0–5 hemma mot IFK Norrköping är nu ute efter att göra en bättre prestation. Team TG har, precis som herrlaget, gäckats av sjukdomar efter Brännbollsyran. Positivt inför mötet med Uppsala är dock att lagkaptenen Parva Zarassi och mittfältaren Jennifer Björnler (bilden) tillfrisknat och är redo för spel igen.

– Det känns bra att de är tillbaka. Vi har ett besvärligt läge med tanke på all influensa i truppen och det känns bra att det här är sista matchen för våren, säger tränaren Jonas Wikström.

Uppsala toppar Elitettan på 25 poäng efter elva omgångar och laget är ännu obesegrat. I senaste omgången vann Uppsala derbyt mot Gamla Upsala efter ett riktigt målkalas där serieledarna vann med 5–4 inför hela 1 900 åskådare.

– Uppsala är seriens bästa lag. De var nära att gå upp till allsvenskan i fjol men tappade platsen i sista omgången. I år har de inlett grymt starkt och det här kommer att bli vårsäsongens tuffaste match för oss, säger Jonas.

Men ingen match är avgjord innan den spelats och Team TG är redo för kamp i vårsäsongsepilogen.

– Vi kommer att göra allt i vår makt utifrån förutsättningarna för att kunna ta med oss en eller tre poäng från den här svåra bortamatchen. Vi är medvetna om att det kommer att krävas något extra av oss men vi ska göra det vi kan och sen får vi gå på ett efterlängtat sommaruppehåll.

Lördagens match sänds på SportExpressen Play och ni hittar sändningen här. 

(Foto: Pablo Villarroel)