Notviken leder norrettan på 33 poäng och +52 i målskillnad. Team TG är tvåa på 33 poäng och +37 i målskillnad. I helgen möts lagen i en ren seriefinal med Notviken som hemmalag.
Vi kollade läget med Team TG:s Elin Abrahamsson – som har ett förflutet i Notviken – inför matchen.

– Det känns spännande! Det är klart att det ska bli en skitrolig match, kanske den roligaste på hela säsongen, säger Elin.

Ni besegrade Notviken med 2-0 på hemmaplan på vårsäsongen, vad tar ni med er från den matchen?
– Det var väl typ andra matchen på säsongen och vi hade inte haft några träningsmatcher så det var inte något skönspel. Det var lite nerver att möta ett förväntat topplag så tidigt på säsongen men vi kom ur deras höga press bra och gjorde två mål.

Hur känns formen för er nu?
– Den är bra. De senaste matcherna har vi haft mycket boll, skapat många målchanser och nu senast gav ju det utdelning gånger sju. Vi har en bra känsla som vi tar med oss till Notviken.

Vad blir viktigt för er i den här matchen?
– Att göra det vi är bra på och vara lugna med bollen. De sätter ju en hög press men lyckas vi spela oss ur den så ska vi nog kunna skapa en hel del, säger Elin Abrahamsson.

ooo

Team TG:s tränare Jonas Wikström har hela truppen tillgänglig förutom knäskadade Emmy Wretell och han ser fram emot matchen.
– Det är de här matcherna sent på hösten som vi har tränat på att få spela. Notviken har gått som tåget hela säsongen och deras enda förlust i år kom mot oss. Det är ett lag att ha respekt för men vi har ju inte förlorat mot Notviken i år och har med oss den psykologiska delen.
Forwarden Christine ”Kricka” Tjärnlund (född -97, bördig från Storuman och med gott om rutin från Elitettan med Sunnanå och Morön) debuterade för Team TG i 7-0-segern hemma mot Alnö i förra omgången. ”Kricka” visade sin målfarlighet direkt då hon hoppade in i andra halvlek och gjorde tre mål,
– Hon är en intressant spelare. Hon har en egenskap att befinna sig där mållägen skapas, är duktig en mot en och på att skapa sig tid, säger Wikström som dessutom fått tillbaka Elin Ellman i spel.
– Hon var vår enda naturliga forward när säsongen startade men var skadad länge och vi valde då att spela med Parva och Amanda som forwards. De har gjort det jättebra men när vi nu har Ellman och Tjärnlund i truppen så höjer det ju vår spets, säger han.

ooo

Noterbart i övrigt är att matchschemat fortsätter vara intensivt för Team TG som nu har tre matcher på en vecka. Notviken borta på lördag, Myckle borta kommande onsdag och Sunnanå hemma lördagen den 2 oktober.

Här är Team TG-damernas avslutande spelschema och tabellen finns här
2021-09-25 13:00:
 Notvikens IK DFF – Team TG FF, Tunavallen, Luleå
2021-09-29 19.30: Myckle IK – Team TG FF, Electrolux Home Arena
2021-10-02 14:00:
 Team TG FF – Sunnanå SK, Umeå Energi Arena SOL
2021-10-09 14:00: Team TG FF –  Infjärdens SK, Nolia 1
2021-10-17 13:00: Umedalens IF – Team TG FF, Umedalens IP
2021-10-23 13:00: Team TG FF – Myckle IK, Umeå Energi Arena SOL
2021-10-30 14:00: Trångfors IF – Team TG FF, Boden Arena
2021-11-06 14:00: Team TG FF – IFK Östersund, Umeå Energi Arena SOL