Team TG FF spelar i Elitettan 2022! Detta står klart efter en 2-1-seger i kvalet på bortaplan mot Sollentuna FF. 

Det var kyligt på Norrvikens IP när Team TG hade chansen att säkra avancemanget till Elitettan under lördagseftermiddagen. Inledningsvis så hade nog publiken hoppats på lite värmande spel, det lyste dock med sin frånvaro. Efter drygt tio minuter tog gästande Team TG tag i taktpinnen. Elin Ellman fick en boll i djupled där hon tryckte sig förbi försvararen och sedan vackert fintade ner målvakten och kunde rulla in 1-0 till gästerna. Efter ledningsmålet var det som att kvalnerverna släppte hos Team TG. Efter drygt 20 minuter kunde sedan Christine Tjärnlund vackert chippa in 0-2 efter en läcker passning från lagkaptenen Parva Zarassi. Detta var ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

– Det är lite trevande från oss inledningsvis men sedan är det som att nerverna släpper lite och vi avslutar ändå den första halvleken på ett bra sätt, säger tränare Jonas Wikström.

Väl i den andra halvleken hade Team TG inledningsvis kontroll på matchen, även om man tillät Sollentuna att ha lite mer boll. I den 54:e minuten hade Parva Zarassi två jättelägen där hemmalagets målvakt stod för fina insatser. Drygt tio minuter senare hade Elin Ellman chansen att sätta sitt andra mål i matchen då hon löpte sig fri men avslutet gick just utanför. Hemmalaget tryckte på ordentligt sista kvarten för att få in en reducering och den kom till slut i den 81:a matchminuten. Vilket medförde att det blev några rafflande slutminuter. Christine Tjärnlund hade chansen att sätta spiken i kistan i den 88:e minuten men skottet räddades av en storspelande hemmamålvakt. Trots att Sollentuna tryckte på så släppte Team TG inte till några farliga målchanser, så närmre än så kom sig inte hemmalaget då 1-2 stod sig till slutsignalen.

– Vi kanske blir lite fega i andra halvlek, men nerver är nerver det går nog aldrig komma i från. Jag brukar inte vara nervös men jag var fasen nervös, riktigt nervös var jag, avslutar Wikström.

Text och foto: Sebastian Glaas

Läs också: Intervju med Jonas Wikström och Jörgen Sundberg
Parva Zarassi om den fantastiska kvalsegern 
Lokala spelare grunden till Team TG:s framgångar