FOTO: André Ghanbari och Mikael Tideman (sportchef GUIF) skakar hand efter att samarbetet spikats. 

Nytt för denna säsong är att Team TG FF kommer inleda ett samarbete med GUIF. Kombinerat har nu föreningarna ett division IV-lag, ett division III-lag och ett division I-lag.
– Ur ett föreningsperspektiv är jag väldigt glad över detta samarbete. I och med detta har vi skapat en bra plattform för fotbollsspelare att spela på sin ”rätta” nivå, säger Team TG:s sportchef André Ghanbari.

Division IV-laget kommer att ha båda föreningarnas namn kombinerat och de tränar redan för fullt. Deras trupp är i princip klar även om det fortfarande finns plats för enstaka nyförvärv.
Utöver detta nystartade lag ingår även GUIF i division III och Team TG FF i division I i samarbetet. Därmed har föreningarna tillsammans nu skapat en stege i seriesystemet med lag i division IV, III och I. Utlåningsmöjligheter mellan föreningarna finns också likt de senaste åren, där spelare från division I-laget kan få möjlighet till träning och speltid i division III.

En samverkan mellan lagen gör också att miljöträning blir genomförbart och sedan finns såklart möjligheten att flytta upp spelare från GUIF:s fina ungdomsverksamhet.

– Ur ett spelarperspektiv ser jag detta samarbete som någon som ska minska stressen i jakten på att spela så högt upp som möjligt vilket ofta kan ske för tidigt. Uppflyttningar av spelare kommer att ske när spelaren i fråga är redo, säger Ghanbari och fortsätter:

– Möjligheten att börja träna och spela in sig i ett lag som tränar hårdare och i ett högre tempo gör också att kroppen gradvis anpassar sig till den högre belastningen, säger han.

Det är inte bara ur ett spelarperspektiv som detta samarbete blir gynnsamt. De båda föreningarna har också mycket att vinna på detta enligt Ghanbari – som själv har ett förflutet i GUIF:s föregångare Gimonäs CK.

– Ur ett föreningsperspektiv är jag väldigt glad över detta samarbete med GUIF. Vi har haft den här frågan upp i över ett år och har nu hittat en lösning vi tror kommer gynna båda föreningar. GUIF står för en bra värdegrund och har ett sunt sätt att se på sina medlemmars utveckling, nu får Team TG möjligheten att försöka bidra till att förstärka den utvecklingen ytterligare, säger han.