Team TG kliver in på klassisk mark på söndag 15.00. Bortamatch på Stockholms Stadion mot Stockholm Internazionale.

Matchen blir också Team TG:s första på naturgräs den här säsongen.
– Vi hade ju såklart helst velat träna lite på gräs före matchen men det går ju inte sett till väder, samtidigt tror jag inte vi ska förstora upp det för mycket. Bollen kanske kan studsa lite extra och vi får vara beredda på det men det är fortfarande fotboll som ska spelas, säger Niklas Wenderyd.

Team TG har inlett säsongen med tre raka förluster. Tränare Wenderyd har dock sett stora framsteg under de tre inledande matcherna, där det senast blev 0-3 borta mot Sandviken i en match där Team TG stod upp riktigt bra, fram till att hemmalaget kontrade in två mål i senare delen av andra halvlek.
– Jämför du vår första match med den vi spelade senast mot Sandviken så har vi tagit väldigt stora steg framåt. Nu har vi haft en bra träningsvecka och känslan är bra inför matchen, säger Niklas.

Team TG får tillbaka Rasmus Engström och Jacob Ottosson men saknar dock skadade duon Jesper Lindgren Gysenius och William Ekenberg samt William Hansson som är sjuk.

För motståndet på söndag står en annan nykomling, Stockholm Internazionale. Klubben grundades 2010 och har därefter snabbt vandrat upp i seriesystemet.
– Det är väl Sveriges trendigaste klubb just nu, ett poplag som gått framåt starkt och som har rutinerade spelare. De har ett ganska namnstarkt lag där många har rutin av spel i ettan eller högre upp. Det är ett spelskickligt lag som vill rulla mycket boll samtidigt som man har fysiska och rejäla mittbackar, säger Niklas Wenderyd.

Noterbart är att tidigare Team TG-spelaren Per Boltegård Blom nu återfinns i Stockholm Internazionale, som inlett säsongen med en seger, en oavgjord och en förlust.

ooo

Matchen sänds på SportExpressen Play och ni hittar sändningen här.