2-1-seger i den första seriefinalen mot Friska Viljor. På söndag 16.00 väntar returmötet på hemmaplan.
– Vi har toppat serien sen omgång sex, nu handlar det bara om att bibehålla det, säger tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri.

Philip Näslund och Rasmus Engström gav Team TG en 2-0-ledning i seriefinalen den gångna helgen i Örnsköldsvik. Hemmalaget reducerade men TG kunde hålla undan till en 2-1-seger och tre nya poäng i toppstriden.
– Vi gjorde en jäkligt bra match. De hade mycket mer boll än oss men det handlar lite om var man får ha bollen och vad man gör av den. Ur taktisk synpunkt gjorde vi den match vi behövde göra för att vinna, säger tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri om den första seriefinalen.
Team TG toppar nu norrtvåan på 46 poäng och har sex poäng ner till FV, som dock har en match mindre spelad, på andraplatsen.
Truppläget är gynnsamt för Team TG som har alla spelare tillgängliga inför det som så här långt blir säsongens match på Umeå Energi Arena.
– Alla är tillgängliga så vi har en väldigt bra situation, säger Benjamin Kinnunen Nassiri.
Är det några detaljer ni vill skruva på inför returmötet?
– Det är ingen hemlighet att vi vill ha lite mer boll än i förra matchen, så att vi får vila lite med den. Men man får se lite Champions League-aktigt på det med hemma- och bortaspel. Det är inte bara att åka till Skyttis och tro att vi ska rulla hem matchen. Den här gången ligger verkligen all press på Friska Viljor, ett kryss gynnar inte dem så mycket och det kan passa oss för vi har ett fruktansvärt bra kontringsspel.
Ni leder serien med sex poäng inför den här matchen?
– Ja, nu handlar det om att bibehålla det. Vi har satt oss i ett läge där vi kan vinna serien och då måste vi vara lite cyniska. Visst ska vi spela en viss sorts fotboll men om motståndet är bra får vi anpassa oss. I det här läget får vi tänka hur vinner vi matcher på bästa sätt, inte hur vi ska utveckla vårt spel med boll.
Men att lära sig vinna matcher på olika sätt är väl också utveckling?
– Ja, det är en utveckling för spelarna att lära sig hantera att spela olika typ av matcher. Vi har spelat hundra matcher i ettan med TG där vi hade all boll men där motståndarna sårade oss för att de var skarpare när det gällde. Nu visade vi utveckling genom att vara extremt ödmjuka inför uppgiften och vår matchplan, avslutar Team TG-tränaren.

ooo

Det är fri entré på seriefinalen och på alla herrarnas avslutande hemmamatcher i serien. Välkomna!

ooo

Har du inte möjlighet att ta dig till Umeå Energi Arena så livestreamas matchen kostnadsfritt på Spideo. Du hittar sändningen här

ooo

Här är Team TG:s kvarvarande spelschema i division II och här finns tabellen.

2021-10-10 16:00: Team TG FF – Friska Viljor FC, Umeå Energi Arena SOL
2021-10-16 16:30: Team TG FF – Bergnäsets AIK, Umeå Energi Arena SOL
2021-10-23 16:00: Sandviks IK – Team TG FF, Umeå Energi Arena SOL
2021-10-30 14:00: Team TG FF – Ytterhogdals IK, Umeå Energi Arena SOL
2021-11-14 16:00: Team TG FF – Notvikens IK, Umeå Energi Arena SOL
2021-11-20 15.00: Umeå FC Akademi – Team TG FF, Umeå Energi Arena SOL
2021-11-27 13:00: Team TG FF – Stöde IF, Umeå Energi Arena SOL