Team TG förstärker truppen inför höstsäsongen. Nu är AFC Eskilsuntas målvakt Melker Uppenberg klar på ett låneavtal vilket gör att han kan spela matcher med Team TG. 
– En bra lösning för alla parter. Vi är supernöjda, säger tränaren Niklas Wenderyd. 
Melker Uppenberg, 20, vaktade i fjol målet i Friska Viljor och utsågs då till bästa målvakt i division II Norrland. Det har blivit en match i superettan den här säsongen för Melker, som trots begränsat med speltid säger att flytten till Eskilstuna varit utvecklande.
– Jag har utvecklats mycket och lärt mig mycket. Det är skönt att vara i en elitfotbollsmiljö och det är en dröm att spela fotboll på heltid, säger Melker som höll nollan i sin enda start i superettan, 1–0–seger mot Trelleborg.
– Det var en skön debut och jag försöker bara ge mer på träningarna för att bevisa att jag kan spela på den här nivån, säger han.
Nu har Team TG och AFC Eskilstuna kommit överens om ett låneavtal som gör att Melker Uppenberg fortsätter att träna med AFC men är tillgänglig för matcher med Team TG.
– Det känns jäkligt kul. Det är svårt att konkurrera om förstaplatsen i AFC och det ska bli kul att få spela division I med Team TG, säger Melker som är tillgänglig till kvällens höstpremiär för Team TG mot Piteå.

Då Ville Seppä lämnat Team TG under sommaren är tränaren Niklas Wenderyd nöjd med den här lösningen.

– Melker är stor och och har pondus i luftspelet. Han var duktig i fjol och har fortsatt utvecklas i en superettanmiljö i år. Han kommer att finnas tillgänglig då det finns behov för oss och när det inte krockar och det känns som en mycket bra lösning, säger Niklas som fortsatt har Rasmus Aspholm i truppen.

Team TG avslutade vårsäsongen med 1–0-seger borta mot just Piteå. Laget hade drygt två veckors ledigt och har nu tränat gemensamt i tre veckor. Samtliga spelare förutom Amar Mujakovic är tillgängliga inför kvällens match.
– Det ska bli jäkligt roligt att dra i gång igen. Vi vann sist mot Piteå så vi går in med en skön känsla, samtidigt som Piteå lär vara revanschsuget och ju också slog Vasalund med 6–2 i förra omgången.

Det blir för övrigt en riktig rivstart på hösten för Team TG som nu har tre matcher på nio dagar: Piteå i kväll, Sollentuna borta på onsdag och Gefle hemma nästkommande söndag.