Team TG FF säljer en spelare till allsvenskan. Gustav Nordh har skrivit på ett treårskontrakt för Varberg Bois. Han ansluter dit nästa säsong och kommer alltså att avsluta den här säsongen med Team TG. 

20-årige Gustav Nordh anslöt till Team TG FF från division II-klubben Piteå IF inför den här säsongen. Nu står det klart att det bara blir en säsong i Team TG för den offensive mittfältaren då han nappat på ett erbjudande från allsvenska Varberg Bois.
Gustav spelar dock färdigt säsongen med Team TG innan han ansluter till Hallandsklubben 2021.

– Det är kul för Gustav att han får chansen i högsta serien och det här är något vi kan vara stolta över. Vi vill ju profilera oss just så här i Norrland, vi vill vara en klubb som utvecklar spelare och dit man kan gå för att ta nästa steg, säger Team TG:s sportchef och tränare André Ghanbari som tror Gustav har spetsegenskaper för att kunna lyckas även i allsvenskan.

– Han har ett par offensiva egenskaper som står sig extremt bra på den nivå vi är på nu och som kan hålla ytterligare högre upp. Det ska bli intressant att följa honom framöver, säger Ghanbari.

Gustav Nordh säger så här om att få ta klivet upp till allsvenskan.

– Det är så klart jättekul. Det har varit en lärorik säsong med Team TG med både mycket motgångar och lite framgångar. Jag ska givetvis göra allt nu för att hjälpa laget att rädda kontraktet i division I, säger han.

I somras lånades målvakten Vladimir Sudar ut till IFK Norrköping och nu säljs alltså Gustav Nordh till Varberg, Team TG börjar bli vana att leverera till allsvenskan.

– Det är jätteroligt. Första gången var det ju ett lån och nu säljer vi en spelare,  men det känns hur som helst kul och som ett kvitto på kvalitén i vår verksamhet, säger Ghanbari.