Gamla Upsala slog Sollentuna i första kvalomgången till Elitettan med 4-0. Nu inleder Team TG kvalet borta mot Sollentuna på lördag klockan 15.30.

Team TG-tränaren Jonas Wikström såg det första kvalmötet där Upsala alltså vann med klara 4-0 mot Sollentuna:
– Gamla Upsala vann rättvist. Det var det spelförande laget under större delen av matchen. Men de gjorde två mål de första tio minuterna vilket satte sin prägel på matchen, det blev lite frustration hos Sollentuna och Upsala kunde spela lite smartare och klokare.

Sollentuna, seriesegrare i division I södra Svealand, beskriver han så här:
– Ett ganska stabilt lag med en forward som är stor, stark, rätt kvick och som kommer till målchanser. Vi har haft en scout i Stockholmsområdet, Sebastian Glaas, som studerade topplagen i den serien under hösten och det har varit mycket värt för oss. Men vi är ju ändå ett ganska tråkigt lag som fokuserar mest på oss själva, säger Jonas Wikström.

I torsdags fick Team TG chansen att möta Umeå IK under en helplansträning, ett nyttigt test inför det stundande kvalet.
– Vi fick ett kvitto på att vi har ett väldigt organiserat försvarsspel när vi är beredda på att lägga ner det jobb som krävs. Så vi har pratat mycket om att det är små saker som gör skillnad om vi är kompakta eller bjuder på ytor för en motståndare.

Skadeläget är fortsatt gynnsamt för Team TG som tränar som vanligt i veckan innan laget går in i kvalbubblan på riktigt.

Om Team TG vinner lördagens match är laget klart för Elitettan 2022. Om laget spelar oavgjort eller förlorar väntar Gamla Upsala på hemmaplan söndagen den 28 november.