Umeå IK FF och Team TG FF inleder ett samarbete. Ett utlåningsavtal gör att Umeå IK kan låna ut fyra utespelare och en målvakt under 22 år till Team TG under 2019.

– En win-win för båda sidor, säger tränarna, Umeå IK:s Robert Bergström och Team TG:s Therese Kapstad.

Umeå IK FF spelar i elitettan och Team TG FF i division I. Båda lagen strävar uppåt och skulle kunna bli seriekonkurrenter. Men nu inleder klubbarna ett samarbete då det har skrivits ett utlåningsavtal mellan klubbarna. Detta innebär att Umeå IK får låna ut fyra utespelare och en målvakt till Team TG FF. Avtalet gäller för spelare som är 22 år eller yngre och vilka dessa spelare är kan ändras från vecka till vecka.   

– Vi har en ganska stor spelartrupp och vill säkerställa att alla spelare kan få rätt utbildning och matchtid. Vi har fyra olika matchlag, F17, F19, division II och elitettan. Detta blir ett bra steg mellan division II och elitettan, säger Robert Bergström, tränare och sportchef i Umeå IK.

– Det är jättekul att vi kan samarbeta mellan Umeåklubbarna för damfotbollens bästa, säger han.

Team TG FF:s tränare och sportchef Therese Kapstad är också väldigt nöjd med avtalet där TTG redan under försäsongen fått förstärkning av ett par Umeå IK-spelare.

– Det är positivt ur flera aspekter. Vi blir fler spelare, vi får mer rutin och spetskvalitet och det är ju bra om vi kan erbjuda spel i division I för vissa av UIK:s spelare, säger Kapstad som tycker det är helt rätt väg att gå att nu ”öppna upp” lite mellan klubbarna.

– Det är bara en win-win-situation. Det är många spelare som slutar för tidigt i dag, genom det här samarbetet så ser vi både till tjejernas och klubbarnas bästa. Jag tror att damfotbollen i Umeå i stort blir en vinnare på det här och det känns bra att kunna bidra till det, säger Therese Kapstad.