Tre matcher kvar. Team TG FF behöver ta en poäng till för att säkra seriesegern. Första chansen kommer 16.00 på lördag mot Umeå FC Akademi.

Med tre matcher kvar leder Team TG serien på 55 poäng. Tabelltvåan Friska Viljor har bara två matcher kvar och 49 poäng. FV kan vid två vinster komma upp på 55 poäng, det krävs alltså en poäng på de tre återstående matcherna för Team TG.

Matematiken är enkel – men det finns ju en uppgift att utföra ute på planen också.

– Vi vill så klart avgöra i första matchen, men det handlar om att göra en standardprestation. Det är det som gett oss möjligheten att vara där vi är och det är det vi ska fortsätta med, säger tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri.

Philip Näslund är avstängd i helgens match och Jesper Gysenius Lindgren ett frågetecken på grund av en förkylning. Men annars är alla friska och spelarna ser fram emot avslutningen där det väntar tre matcher på en vecka (UFC Akademi 20/11, Bergnäset 23/11, Stöde 27/11).

– Ja, jag tror alla spelarna tycker det är skönt att slippa träna och i stället få spela matcher. Jag tror de tar det upplägget alla dagar i veckan, särskilt den här tiden på året, säger Benjamin.

Lördagens motståndare UFC Akademi slåss för sin överlevnad i serien och ligger precis under nedflyttningsstrecket med två poäng upp till säker mark. Team TG förlorade det första mötet mot UFC Akademi med 2–3 och är varse om talanglagets styrkor.

– Akademin är ett lag som har en oerhörd höjd. Vi får inte komma in fel i matchen mot dem vilket vi gjorde senast, där vi heller inte hade studsarna med oss. Så för oss handlar det om att få en bra inledning på matchen. Sedan är förutsättningarna lite annorlunda nu, förra gången kunde Akademin spela ganska avslappnat, nu har de kniven mot strupen och jag är inte säker att de är jättevana med det, säger Benjamin Kinnunen Nassiri.

Här är Team TG:s avslutande spelschema

2021-11-20 16.00: Umeå FC Akademi – Team TG FF, Umeå Energi Arena SOL
2021-11-23 19.00: Team TG FF – Bergnäsets AIK, Umeå Energi Arena SOL
2021-11-27 13:00:
 Team TG FF – Stöde IF, Umeå Energi Arena SOL