Thorengruppens herrfotbollslag har startat en insamling till förmån för Barncancerfonden Norra.
– Vi känner att vi har ett ansvar som människor att försöka göra gott för människor som har hamnat i en svår livssituation, säger forwarden Jonatan Wiberg.

Insamlingskampanjen påbörjas idag och kommer att rymma en rad olika insamlingsaktiviteter som initieras av Thorengruppens herrfotbollslag.
Kampanjen kommer att pågå under en längre tid och avslutas först den 20 augusti när Thorengruppen spelar hemmamatch i division I mot Nyköping på Umeå Energi Arena Sol. I den matchen kommer också alla intäkter gå till Barncancerfonden.
– Målet är att få in en bra summa pengar och att med den matchen skapa en härlig avslutning på det hela. Då kommer också medlemmar från Barncancerfonden Norra och ordföranden Jonas Fahlman bjudas in för att se på matchen och ta del av barnvänliga aktiviteter runtomkring, säger Wiberg.

När idén väl föddes var det en självklarhet för laget att haka på.

– Som fotbollsspelare är man en förebild för många unga människor. Vi spelar visserligen inte i allsvenskan men vi gör en elitsatsning och är det bästa herrfotbollslaget i Umeå. Vi vill därmed gärna nyttja röst som vi har för en insamling till något som känns rätt i hjärtat, säger Jonatan Wiberg.

Barncancerfonden Norra ser mycket positivt på initiativet.

– Det här är ett fantastiskt exempel från omvärlden där inte bara privatpersoner och företag utan även en förening vill bidra till att sätta ljus på vår fråga. Vi är oerhört tacksamma för det engagemang som Thorengruppen visar i det här fallet. Oberoende av hur mycket pengar som kommer att samlas in, så kommer varje krona att vara ett värdefullt stöd för vår verksamhet och kunna skänka en aning mer ljus i tillvaron för allvarligt sjuka barn och deras familjer, säger Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.

Just nu jobbar Wiberg och spelarna i laget för fullt med att dra in priser till ett lotteri där alla intäkter kommer gå till kampanjen.

– Vi är i uppstartsfasen men har redan fått in ett antal priser. Bland annat en signerad NHL-tröja från Mikael Backlund i Calgary Flames, säger han.

KAMPANJENS SWISHNUMMER

123 452 5762 (Tillhör Team TG Ungdom FF)

Märk ditt bidrag med ”BCF Norra”

***

Har du ett pris du vill skänka till lotteriet eller har du övriga frågor?
Kontakta då kansli@thorengruppen.se