Seger mot Umedalen med 4-0 samtidigt som tabelltvåan Notviken förlorade mot IFK Östersund. Nu är Team TG FF seriesegrare i division I Norrland och klart för kval till Elitettan.
– Det känns helt underbart och så jäkla skönt och välförtjänt, säger lagkaptenen Parva Zarassi.

Team TG har slagits i toppskiktet av division I Norrland i flera år utan att kunna sätta pricken över i:et. Fram till i år och i dag det vill säga. Seriesegern säkrades borta mot Umedalen där det blev en 4-0-seger efter två mål av Emma Åström och ett av Jennifer Björnler och Elin Abrahamsson. Segern innebär att Team TG nu har tio poängs försprång till tvåan Notviken med tre omgångar kvar att spela. Team TG har gjort en galet stark säsong där laget hittills vunnit 16 av 17 matcher och har brutala 60-5 i målskillnad.

– Vi på bänken hade lite småkoll på hur det gick för Notviken i dag men vi behövde ju ändå göra vårt, säger lagkaptenen Parva Zarassi (som inte spelade i dag på grund av en känning i vaden) och konstaterar sedan att seriesegern var efterlängtad.

– Det känns helt underbart att det jobb vi lagt ner belönats på det här sättet, särskilt efter en sån här säsong. När vi drog i gång försäsongen i januari visste vi ingenting om när serien skulle börja eller hur många matcher vi skulle spela, vi spelade inga träningsmatcher och utifrån allt detta så är vi otroligt glada att vi kunnat göra den här säsongen.

Vad är förklaringen bakom framgången?
– Vi har haft en otroligt tydlig spelidé och varit konsekventa med det vi vill göra. Vi har spelat vårt spel och utgått från det i varje match. Vi har varit starka och uthålliga och försvarat oss bra.

Extra skönt att få vinna serien när ni varit där uppe och huggit i några säsonger?
– Det är sjukt efterlängtat. Just i år har allt fallit på plats. Allt från ledarstaben och alla runtomkring till spelartruppen där vi har ett otroligt fint gäng med många drivna spelare. Alla delar har fallit på plats i år.

Nu väntar ett kval till elitettan där tre division I-vinnare gör upp om två platser i en enkelserie, men först återstår tre omgångar av serien vilket Team TG först vill fokusera på.
– Vi har verkligen tagit en match i taget i serien och vi vill fortsätta med samma fokus nu. Vi kan såklart fokusera på vissa delar av spelet vi vill förbättra inför kvalet men vi vill vinna de tre matcher som är kvar så vårt fokus är först att göra klart serien och sedan tar vi kvalet, säger lagkaptenen och seriesegraren Parva Zarassi.