Team TG FF:s målvakt Agnes Granberg (t.v.) är klar för U20-VM! 
Webbredaktionen har tagit ett snack med stjärnskottet.

 

Agnes Granberg har ingen anledning att dölja glädjen över detta fina besked.

– Det känns helt otroligt! Jag är överlycklig och det är det största jag varit med om, säger hon.

Känslan och tankarna som började snurra då beskedet kom beskriver hon så här:

– Jag har nog inte riktigt smält det än. Jag blev förstås jätteglad och faktiskt lite rörd. Jag känner mig otroligt hedrad och tacksam att jag får det förtroendet, säger hon.

Bakgrunden till uttagningen är naturligtvis hennes fina säsong i TG-tröjan.

– Säsongen har, som det ofta gör, gått lite upp och ner men överlag är jag rätt nöjd. Tyvärr tog vi inte steget upp till elitettan det här året men jag tycker ändå att vi gör en bra säsong. Jag har fått representera Sverige vid några tillfällen och det är alltid jättekul och utvecklande. Att sedan få avsluta året med VM känns riktigt underbart och något jag inte ens tordes drömma om för ett år sedan, säger hon.

Turneringen hon ska åka på är alltså U20 VM i Papua, Nya Guinea. Laget kvalade sig dit under F19-EM förra året där de vann.

– Det är ett väldigt annorlunda land som jag nog inte skulle få för mig att besöka annars, så det känns väldigt spännande och roligt, säger hon.

Sverige möter Nordkorea, Papua nya Guinea och Brasilien i gruppen.

– Jag är mycket där för att se och lära och samla på mig ovärderliga erfarenheter och upplevelser. Får jag sedan stå någon match vore det såklart fantastiskt kul men jag kommer i första hand fokusera på att göra mitt bästa och njuta av att vara där!