En riktig cupfest väntar Team TG FF. Onsdagen den 1 september står Umeå IK för motståndet i den andra omgången av svenska cupen.
– Det känns jätteroligt att få möta ett så bra lag som Umeå IK, säger Team TG-tränaren Jonas Wikström.

Team TG FF besegrade Sunnanå med 1-0 på bortaplan i den första omgången av svenska cupen. Nu har Team TG lottats mot elitettanlaget Umeå IK i den andra omgången. Matchen kommer att spelas onsdagen den 1 september klockan 19.30 på Umeå Energi Arena.

– Med tanke på hur överlägset Umeå IK är i elitettan så kan man ju nästan säga att de håller allsvensk klass. Vi har inte spelare som spelat på den nivån men vi har spelare som vi utvecklar och som vi tycker kan nå dit och därför blir det kul att få mäta sig med Umeå IK, säger tränaren Jonas Wikström.

Team TG blir givetvis en underdog i cupmötet.

– Ja, så är det och för UIK är det nog viktigt för deras självkänsla att vinna, men när matchen startar har ju båda lagen en möjlighet att vinna. Det blir ju också en lite speciell match då det är många i lagen som känner varandra, säger Wikström vars lag får en minst sagt matchintensiv månad i september.

Totalt ska Team TG, med cupmötet inräknat, spela sju matcher under en månads tid, detta då ett par coviduppskjutna seriematcher ska spelas i september.

– Det blir hektiskt men kul. Vi ser det bara som positivt då det är matcher som gör oss ännu bättre, säger Wikström.

Vinnaren mellan Team TG FF och Umeå IK går vidare till den tredje omgången av svenska cupen, där de damallsvenska lagen kliver in. Vinnaren i omgång tre går vidare till vårens gruppspel.

Biljettinformation inför matchen kommer ut inom kort.