Hon har spelat collegefotboll i USA under vintern och våren. Nu är Alma Uvell tillbaka i Umeå – och klar för Team TG FF. Hon är spelklar till lördagens hemmamatch 13.00 mot Bergdalen.

Alma Uvell är född 2001 och fostrad i Sandåkerns SK. Hon klev över till Umeå IK FF då hon började fotbollsgymnasiet och lyftes upp till A-truppen inför säsongen 2021. Där fick hon sitt genombrott då hon noterades för 19 framträdanden när Umeå IK vann Elitettan och tog klivet upp till damallsvenskan. Efter säsongen flyttade Alma till USA för collegestudier och fotboll i Florida, men nu är hon alltså tillbaka i Umeå och klar för Team TG.

– Det känns superkul. Jag är jättetaggad. Det är en härlig gruppdynamik och ett härligt gäng i Team TG, säger Alma som beskriver tiden i USA så här:
– Det var en cool upplevelse. Det var ett helt annat klimat och en helt annan kultur, men fotbollen var snäppet sämre än vad jag var van vid från UIK, det var lite mer springa och mindre teknik.

Team TG:s tränare Jonas Wikström är nöjd över att Alma Uvell nu ansluter till truppen.
– Alma är en väldigt stark mittfältare som har storleken till sin fördel. Hon har en bra teknik på små ytor och kan även addera sitt tillslag och avslut. Hon är ung och Umeåfostrad så det känns spännande att få in henne till vårt lag. Hon är med i truppen mot Bergdalen men kommer inte att starta, säger tränaren Jonas Wikström.

För Team TG-damerna väntar under lördagen hemmamatch mot Bergdalen, som precis som Team TG har spelat in sju poäng på de nio första matcherna.
– Vi har en god känsla inför matchen. Vi har tränat på ett nytt spelsätt hela veckan och vi har haft vår bästa träningsvecka på flera månader. Bergdalen har duktiga mittfältare och spelar ett klassiskt 4-4-2 där man försöker sätta hög press men ibland kan man stå lite högt upp vilket vi ska försöka utnyttja, säger Jonas.