2–1-seger mot Bergdalen förra helgen. 13.00 på söndag väntar topplaget IFK Norrköping hemma på Umeå Energi Arena SOL för Team TG.
– Vi vill ge Norrköping en match, säger tränaren Jonas Wikström.

Efter tre raka förluster, där Team TG dessutom blev nollade tre gånger i rad, kom förra helgen en efterlängtad trepoängare. Team TG hade inför matchen mot Bergdalen skruvat lite i spelsystemet, något som gav effekt direkt.
– Det föll väldigt bra ut. Vi kände alla att vi var tryggare i offensiven. Vi skapade 14 målchanser i den så kallade gyllene zonen och det är det mesta vi haft på hela säsongen. Så klart fungerade inte allt perfekt direkt och vårt omställningsspel har förbättringspotential, både offensivt och defensivt, säger Team TG-tränaren.

Nu väntar topplaget IFK Norrköping hemma, som ligger fyra i tabellen, bara två poäng bakom serieledande Uppsala. Norrköping kommer till Umeå i toppform där laget har fem segrar och en oavgjord på de sex senaste matcherna. Lovisa Gustafsson är målbäst i ”Peking” så här långt med åtta fullträffar på tio matcher.

– Norrköping kanske är seriens formstarkaste lag just nu. Föreningen gör en helhjärtad satsning på damlaget och det är jätteroligt att de satsat på att ha både ett herr- och ett damlag. Norrköping spelar ett väldigt strukturerat 4-4-2 där deras absolut vassaste delar är att de har kvickheten i djupledslöpningarna från både forwards och yttermittfältare, säger Jonas Wikström och fortsätter:

– Men vi känner också att vi har ett antal punkter vi vill trycka på och något vi vill förbättra är att få lite högre procent på våra avslut.

(FOTO: Pablo Villaroel)