Team TG möter värmländska Mallbacken på Strandvallen i dag med matchstart 12.00.

Linnea Lindström och Elin Abrahamsson är åter i truppen och är med ner till Värmland, däremot saknas Linn Lundgren och Zabibu Nduwimana den här gången.

Matchen spelas på naturgräs på erkänt svårspelade Strandvallen, där Mallbacken (som gjort 14 damallsvenska säsonger) tagit många skalper genom åren. Mallbacken har tagit tio poäng på årets åtta första matcher, men värmländskorna kommer precis som Team TG till lördagsmötet med två raka förluster.

– Mallbacken spelar en energirik och fysisk fotboll. De vill vinna bollen i sin press för att sedan tydligt spela bollen i djupled. För vår del gäller det att bemästra deras förstapress och gräsplanens kvalitet kommer att spela roll, säger Team TG-tränaren Jonas Wikström och fortsätter:
– Vi är ett spelande lag där vi gärna har bollen efter marken, men en styrka vi har är att vi kan hantera olika typer av spelsätt. Vi kommer att behöva intala oss att fotboll inte alltid ska vara vackert utan att kampen under 90 minuter är det viktigaste.

Vad blir nycklarna för er i matchen?
– Viktiga moment i matchen kommer att vara våra ledord, mod, kraft, passion. Vi vill visa modet att vinna och det gör vi genom kraft och passion. Vi är redo!

I övrigt kan vi notera att Kari Nicole Johnston är Mallbackens bästa målskytt så här långt med fyra fulträffar medan Alexandra Sandström (bilden) och Elin Ellman är målbäst i Team TG med två mål vardera.

Matchen visas på SportExpressen Play. Ni hittar sändningen här.