Tre raka bortamatcher. Nu är Team TG tillbaka på hemmaplan där Karlstad väntar 13.00 på valborgsmässoafton.

Team TG har lagt 0–4-förlusten mot Stockholm Interazionale bakom sig och haft en bra träningsvecka på Umeå Energi Arena.

– Onsdagsträningen var den bästa på länge. Vi har ett bra mod i gruppen vilket känns skönt sett till hur säsongen börjat resultatmässigt, säger tränaren Niklas Wenderyd.

Helgens motståndare Karlstad har tagit fem poäng på de fyra första matcherna (tog sin första trepoängare i senaste omgången hemma mot Piteå) men är ett lag som har toppambitioner och som har en på pappret rutinerad trupp. Bland annat återfinns tidigare Team TG-försvararen Linus Sahlin numera i Karlstad.
– Karlstad har haft en resultatmässigt svag inledning sett till förväntningarna men de har spelat bra i matcherna. De spelar en teknisk och bra fotboll med mycket fart och hög press. De har också många spelare som spelat både i superettan och allsvenskan, säger Niklas Wenderyd.

William Ekenberg saknas fortsatt i Team TG där det också är frågetecken för Martynas Poderis och Edvin Ericsson. I övrigt är alla spelare tillgängliga för ett Team TG som fortsätter jakten på sina första poäng den här säsongen.

– Vi har tittat på vårt uppbyggnadsspel så vi kan få i gång spelet bakifrån och sedan behöver vi bli bättre på att skapa målchanser genom att bli noggrannare både vad gäller passningar och löpningar vi tar på sista tredjedelen, säger Niklas Wenderyd och fortsätter:

– Det är viktigt att vi fortsätter vara modiga samtidigt som vi tajtar till defensiven och undviker enkla misstag. Det är en klyscha men för oss är det viktigt att vara noggranna i allt vi gör över 90 minuter.

ooo

Om ni inte har möjlighet att ta er till Umeå Energi Arena 13.00 på lördag så sänds matchen på Sportexpressen Play. Ni hittar sändningen här.