Team TG FF har i dag signerat Otto Eriksson, 22, närmast från Värnamo i Superettan. 
– Jag åker upp hit för att vinna – det är inget snack om den saken, säger han. 

Otto Eriksson har IFK Karlshamn som moderklubb men har också representerat Östers IF (där han gick fotbollsgymnasiet), Kristianstad och Värnamo. Nu står det klart att nya äventyr väntar då han flyttar upp till Umeå för spel i Team TG FF.

– De visade ett intresse så jag åkte upp och hälsade på några dagar. Känslan var bra så jag bestämde mig för att flytta. Det känns som det är något spännande på gång där uppe och jag vill jättegärna vara med på den resan, säger han.

I Värnamo har han också hunnit med att spela en säsong med nuvarande TG-spelaren Adam Chennoufi.

– Klart att det spelar in lite i mitt val att jag känner honom. Vi har hållit kontakten till och från och jag vet att det är en bra kille och en bra spelare, säger Eriksson.

För två säsonger sedan var han ordinarie i Värnamo men åkte då på en skada. En skada som gjorde att han kom lite efter i träningen inför den förra säsongen – en säsong som han mestadels fick agera inhoppare i.

– Jag kände mig redo för något nytt nu. Jag vill spela nånstans där jag får mycket förtroende och att komma till något helt nytt känns spännande, säger Eriksson, som fått ett bra intryck av sin nya klubb:

– Har fått ett jättegott intryck av grabbarna i laget, de är väldigt trevliga och det känns likadant på ledarsidan, säger han.

Fotbollsmässigt är Otto Eriksson en anfallsspelare som kommer spela som offensiv mittfältare eller ytterforward.

– Jag är en teknisk spelare med bra speluppfattning, duktig på spelet med en touch och två touch och vet ofta vad jag ska göra med bollen innan jag får den. Jag hoppas också få igång mitt poängspel i Team TG, säger han.

Han vet inte jättemycket om laget ännu men att det siktas uppåt och mot toppen av tabellen råder det inget tvivel om.

– Jag gillar spelsättet som de vill spela och hoppas att det ska passa mig bra. Jag åker dit för att vinna och det är ingenting att sticka under stolen med, säger Eriksson.

Sportchef André Ghanbari är mycket nöjd över denna värvning.

– Känns spännande att vi fått in Otto i vår verksamhet. Han är en bra fotbollsspelare och har potential att bli ännu bättre på kort och lång sikt. Nu handlar det om att han ska få kontinuitet och långsamt få bygga upp sin kropp och göra sig redo för matchspel. Den här värvningen ger oss en stark konkurrenssituation på våra offensiva lagdelar och vår förhoppning är att det medför en höjd standard på matcher och träningar, säger han.