Team ThorenGruppen har under ett antal år satsat hårt på sina webb-tv-sändningar.

Nu tar klubben nästa steg när den amerikanska TV-kanalen Sport One betalar ett sjusiffrigt belopp för sändningsrättigheterna till TTG:s matcher på innebandy- och fotbollssidan.

Redan i morgon inledes samarbetet när kanalen sänder direkt från kvalmatcherna på Umeå Energi Arena.

– Jag är otroligt glad för detta avtal. Vi har fört långa och många diskussioner kring detta. Att Sport One från och med i morgon kommer att sända samtliga TTG matcher ser jag som ett första steg mot att så småningom förvärva Sport One, säger Raja Thorén.

Mark McNeil, ThorenGruppens assisterande tränare på fotbollssidan, kommer att agera kommentator.

– Mark kan både innebandy och fotboll då både hans son och dotter redan spelar i klubben i varsin idrott. Att han är engelskspråkig gjorde också valet naturligt, konstaterar Thorén.

Avtalet är skrivet på 3 år och för ThorenGruppen blir det en ypperlig möjlighet att bredda sin idrottssatsning och bidra till att internationalisera sporten, där inte minst innebandy blir alltmer global och även finns i länder som USA och Kanada.

– Marknaden för innebandy växer för varje dag här i vårt land och det känns som ett ypperligt tillfälle att bli den första amerikanska tv-kanal som nu kan bidra till att bredda och sprida sporten, säger April Smith-Fools, marketing director på Sport One.