Han skulle egentligen provträna med Umeå City. 
Men ett ”tjuren Ferdinand-ögonblick” senare tänkte Team ThorenGruppens sportchefer ”Honom ska vi ha!”. 
Simon Sundström heter TTG:s nästa nyförvärv och han hämtas närmast från IBF Frösön. 
– Det känns jätteroligt och det här är en chans jag vill ta vara på, säger han. 

Simon Sundström fyller snart 26 och har inte spelat högre upp än division I tidigare. Men i Jämtlandsregionen är han en erkänd poängspruta. Förra säsongen blev det till exempel hela 101 poäng (!) i division II för IBF Frösön.

– Serien var väl inte den bästa men jag har alltid varit en poängspelare. Jag har bra fart under benen och bra spelförståelse och är som vassast på sista tredjedelen, säger han.

Hans framfart i IBF Frösön gjorde att Umeå City IBK kallade honom till provträning förra lördagen. En träning som var gemensam med Team ThorenGruppen SK. På läktaren fanns med andra ord representanter från båda föreningarna. Simon gjorde en bra träning och Team ThorenGruppens sportchefer tänkte ”honom ska vi ha!” precis som i berättelsen om Tjuren Ferdinand.

– Både jag och Peter fick en mycket god och spännande känsla kring Simon och allt gick fort. Innan han åkte hem fick han veta att vi verkligen var intresserade, och vi erbjöd honom ett Thoren-kontrakt, säger Janne Lundquist.

Sagt och gjort. Simon vände hem och efter några dagars betänketid skrev han i dag på kontraktet.

– Jag hade egentligen veckan ut på mig att fundera men jag fick en riktigt bra känsla och kunde tacka ja redan nu. Spelarna i laget tog väl hand om mig och jag kände mig sedd och välkommen. Det var riktigt bra stämning på träningen och det gjorde beslutet ganska enkelt i slutändan, säger han.

Simon har tidigare haft erbjudanden från Danmark, Norge och lite andra svenska klubbar, men han har inte varit redo att flytta på sig.

– Nu är tajmingen bättre och jag känner lite att den här chansen kanske inte kommer någon fler gång. Jag vill ta till vara på den väl, säger han och fortsätter:

– Känslan i handlederna tror jag att jag redan har tillräckligt av, det handlar snarare om att göra en riktigt bra försäsong nu för att hänga med i SSL-tempot och det är jag väldigt motiverad till att göra, säger han.

Flyttlasset till Umeå kommer att ske i juni då han har lite jobb kvar att göra i Östersund.

Sportchef Janne Lundquist avslutar med lite tankar kring värvningen.

– Simon gjorde ett gott intryck och har en riktigt fin känsla för spelet. Han har tveklöst näsan för både mål och assist och nyckeln nu blir att anpassa hans spetsegenskaper till ett högre tempo. Det känns helt klart som en spännande värvning, säger han.