Först förlust. Sedan oavgjort. Och sedan – äntligen – vinst. Team TG vann säsongens sista derby med 5-4. 
– Helt rättvist dessutom, konstaterar tränaren Peter Sjöström. 

Team ThorenGruppen fick annars en mardrömsstart på matchen då Dalen gjorde mål på de två första skotten efter slarv i hemmalägret.

– Det hade kunnat knäcka oss, men vi är i en bra fas nu så vi körde bara på. Vi skapade mer målchanser, spelade roligare innebandy och hade mycket riktigt 2-2 med mersmak efter första perioden, säger Peter Sjöström.

I början av andra fick han sedan se sina mannar gå upp till 4-2 – ett resultat som stod sig perioden ut.

– En riktigt bra period från vår sida där vi skapar målchanser i stort sett varje byte, det hade kunnat vara mer än 4-2 på tavlan, säger Sjöström.

I tredje slutade dock anstormningen lite och det blev lite mer fokus på försvar. Dalen reducerade till 4-3 med fem minuter kvar efter ett riktigt slumpmål.
Som tur var kunde nyförvärvet från Djurgården – Tobias Bergfors – glänsa lite genom att runda Dalens försvar och lägga upp 5-3 i bortre krysset.
Dalen reducerade till 5-4 efter nytt slarv i hemmalägret men närmre än så kom inte IBK Dalen den här gången.

Team ThorenGruppen tog därmed sin första seger över Dalen i seriesammanhang. En stor, historisk kväll som alla med koppling till föreningen kan känna stolthet över!

– Det kändes som att det var vår tur och vi visste att Dalen var darriga och i en dålig fas. Vi tog chansen att ta dom och det var helt rättvist. Riktigt kul att se hur pass bra vi spelade och att det inte var tillfälligheter eller tur som avgjorde till vår fördel, säger Sjöström.

Redan ikväll tisdag spelas nästa match då AIK väntar på Solnahallens parkett.

– En tuff uppgift, men vi ska ge allt, lovar Sjöström.