Kenneth Mukisa har tre säsonger bakom sig i Skellefteå FF. Nu byter han klubb till Team TG FF.
– En stabil och duktig spelare som kommer att ge en tuff konkurrens i backlinjen, säger tränaren och sportchefen André Ghanbari.

 

För en knapp månad sedan gjorde Team TG klart med Skellefteå FF-duon Jonathan Käller och Gino Berg. Nu ansluter en tredje Skellefteåspelare till Team TG – 22-årige Kenneth Mukisa. Han kom till Sverige och division IV-laget Ludvika från Uganda 2015. Det blev därefter en säsong i Dalkurd (U19- och U21) innan han värvades till Skellefteå FF 2017.

Där har han både hunnit med att vinna division II och åka ur division I. Men efter tre säsonger och 65 seriematcher i Skellefteå väntar nu spel i Team TG för defensivskicklige Mukisa.

– Det känns bra. Team TG är ett bollspelande lag och jag gillar att ha bollen vid fötterna. Jag har Skellefteå att tacka för mycket. Jag är lärt mig mycket saker där både på och utanför planen. När vi vann serien fick jag lära mig att vinna och i division I fick jag lära mig hantera motgångar. Nu känner jag mig redo för den här utmaningen, säger Mukisa som är van att spela både mittback och defensiv mittfältare men som i Team TG främst ses som back.

Att han känner Jonathan Käller och Gino Berg från Skellefteåtiden är ett plus.

– Det gör att det känns som att jag är hemma i laget direkt. Sedan har jag kompisar i Umeå utanför laget också och känner till exempel Alexis Bbakka i Umeå FC som också är från Uganda, säger Kenneth Mukisa vars målsättning med säsongen är att fortsätta utvecklas och hjälpa laget att ta steg.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari kommenterar nyförvärvet så här:

– En väldigt stabil och duktig spelare och en glad och fin person som passar bra in i truppen. Han har erfarenhet från division I och toppnivå i division II så vi tror han kommer att gå in och ge en tuff konkurrens om platserna i backlinjen, säger Ghanbari.