Här kommer tre glada besked. Linnea Lindström, Tilde Wikström och Emma Åström har förlängt kontraktet med Team TG FF.
– Det känns riktigt kul. Hela laget bygger vidare på samma känsla som vi hade i fjol, säger Linnea Lindström.

Mittbacken Linnea Lindström anslöt till Team TG inför fjolårssäsongen från Elitettanlaget Kvarnsveden. Flytten innebar ett lyft för Guif-produkten efter ett par år med spel i Umeå IK, Sundsvall och Kvarnsveden.

– Jag kom från att sitta mycket bänk under några säsonger så det var lite nytt att axla rollen som bärande spelare men både laget och tränarna gjorde det lätt för mig att komma in i tänket, och det var bara kul att få regelbunden speltid.

Nu är kontraktsförlängningen klar och det har egentligen aldrig varit nån tvekan för Linnea vilken klubb hon vill spela med i år.

– Det är ju Elitettan jag vill spela i. Mitt mål var redan förra året att göra ett år i division I med Team TG och ta med laget upp. Vi har en väldigt homogen grupp utan grupperingar. Jag trivs jättebra med alla och vi tycker det är roligt att hitta på saker tillsammans även utanför planen, säger Linnea som ser fram emot året.
– Vi går in med bra självförtroende från i fjol och jag tror att det är en fördel att vi behåller så många spelare från fjolåret. Vi vet att vi har dynamiken och drivet, nu är det upp till alla att höja oss några nivåer, säger hon.

Mittfältaren Emma Åström har också skrivit på ett nytt kontrakt vilket blir hennes femte säsong i Team TG-tröjan.
– Att spela i Elitettan har varit ett mål för mig ganska länge så det känns bra att ha nått en milstolpe. Det kommer att krävas disciplin av alla spelare i Elitettan men vi vet vad vi måste göra. Känslan och stämningen i gruppen är bra och alla nya spelare har kommit in bra i laget också, säger Guif-fostrade Emma som personligen har följande målsättning med säsongen:
– Bara ha så roligt som möjligt och visa vad jag går för.

Försvararen Tilde Wikström, 21, är en riktig Team TG-veteran. Efter att ha skrivit på nytt kontrakt så kliver hon nu in i sin sjätte säsong med laget.
– Helt sjukt att det gått så många år. Det känns svinkul, särskilt när jag fick vara med på tåget när vi gick upp. Nu ska det blir kul med en ny serie och nytt motstånd, säger Tilde.
– Det kommer bli jättekul men säkert tufft också. Vi har ju haft det hyfsat lätt, nu blir det hårdare motstånd. Jag hoppas det kommer gå bra och alla är svintaggade, säger hon.

Tränaren Jonas Wikström kommenterar de tre spelarna:
– Linnea kom ju från Kvarnsveden i fjol och utvecklades till att bli en mittback med pondus i både försvars- och anfallsspel. Hon är stark i luften, både i det defensiva och offensiva spelet.
– Emma är en spelare som varit med under Team TG:s resa till Elitettan. Hon är en kreativ mittfältare som är en bra problemlösare på små ytor och som tillför energi till vårt spel.
– Tilde är en defensivt stark försvarsspelare som har hög passningskvalité, både i det korta och långa spelet.