Här kommer en triss i nyheter. Elin Lustig, Elsa Lustig och Emelie Sjökvist har förlängt kontraktet med Team TG FF.

Yttermittfältaren Emelie Sjökvist kom till Team TG från Gustafs Goif 2018. När hon nu skrivit på kontraktet för 2022 så innebär det ett efterlängtat seriebyte för Emelie, som gjort nio säsonger i division I och debuterade på den nivån i Korsnäs 2013.
– Jag har spelat i division I sen jag var typ 14 så det känns som att det är på tiden att jag får spela i Elitettan, säger Emelie med ett skratt.
Hon gjorde 13 matcher för Team TG i fjol innan hon drog av delar av korsbandet i höstas. Som tur var behövdes ingen operation för Emelie.
– Knät är så gott som bra nu och jag hoppas på att vara tillbaka till seriestart, säger Emelie som tror laget har goda chanser på den nya nivån.
– Vi bygger vidare på det vi påbörjade förra året och vi har ett bra lag där alla är taggade. För egen del vill jag komma tillbaka 100 procent efter skadan, spela så mycket som möjligt och resa och ha kul med laget, säger hon.

De Ersmarks IK-fostrade tvillingarna Elin och Elsa Lustig anslöt till Team TG FF från Umeå IK:s verksamhet inför fjolårssäsongen. Elsa noterades för 12 framträdanden i Team TG-tröjan under fjolåret och ser nu fram emot säsongen i Elitettan.
– När ”Putte” (Sandström) tog in oss i fjol så var det en långsiktig satsning och det känns kul att fortsätta på den. För min del var det min första seniorsäsong i fjol och jag tycker jag tog steg och utvecklades av en bättre träningsmiljö och ett snabbare tempo, säger 18-åriga Elsa som tidigare mest opererat på innermittfältet men som i fjol nyttjades till vänster på mittfältet.
– I offensiven var det inte så stor skillnad eftersom vi ska komma in i banan men i defensiven var det lite annorlunda men det funkade bra. Nu känns det kul att få se vad man går för på elitnivå, säger hon.

Även för Elin Lustig var det premiär på seniornivå i fjol.
– Det var främst tempot med boll och styrkemässigt som man märkte skillnaden. Det var en bra säsong för mig i fjol även om jag inte spelade så mycket från start, säger Elin som gjorde nio matcher med Team TG i fjol.
Nu blickar hon framåt mot Elitettan.
– Det blir spännande att kliva upp en nivå. Jag hoppas jag kan jobba mig in i laget och ta en plats. Som lag tror jag vi kommer ha en bra chans, vi har många rutinerade spelare, en bra träningsmiljö och ett bra driv i laget, säger hon.

Tränaren Jonas Wikström om de tre spelarna:
– Emelie är en irrationell yttermittfältare som är stark en mot en och arbetar hårt både offensivt och defensivt. Elsa är en yttermittfältare som gärna söker fria ytor framför motståndarnas backlinje, för att kunna slå avgörande passningar på sista tredjedelen. Elin är en ung mittfältare med fin utvecklingspotential, en bra karaktär och ett bra passningsspel.