Nu är det klart. Max Wolf Watz, Rasmus Aspholm och Jesper Lindgren Gysenius har förlängt kontraktet med Team TG FF och följer med upp till Ettan Norra.

Vi börjar bakifrån. Österbottningen Rasmus Aspholm anslöt till Team TG FF i fjol efter två säsonger i Umeå FC:s organisation. Nu har den 22-årige målvakten kritat på en kontraktsförlängning över kommande säsong.

– Det blir jättekul. Jag trivdes jättebra i fjol och har sett fram emot att få fortsätta med samma gäng. Jag har fått en bra bild av Niklas (Wenderyd, tränare) också och tror att det kommer att bli en utvecklande och bra säsong, säger Vasafostrade Aspholm som beskriver sin utveckling de senaste åren så här:

– Jag har fått en bredare förståelse för vad som behövs inom fotbollen. Jag har fått bättre spelförståelse och blivit bättre med fötterna, sedan har fysiken också utvecklats.

Wing-backen Max Wolf Watz, 23, har faktiskt två framträdanden i Ettan Norra på meritlistan då han hoppade in två matcher för Umeå FC 2019. Men nu blir det mer på riktigt då han skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Team TG FF och alltså är redo för spel i Ettan.

– Jag är riktigt taggad att få spela i Ettan. Det känns asbra. Den nye tränaren och nye sportchefen känns jättebra och vi har en grupp som är homogen och harmonisk, där alla vill framåt. Sedan spelar vi en fotboll som känns jäkligt intressant där vi ska diktera tempot, säger Max som är fostrad i Röbäcks IF och som verkligen har lungor värdiga en spelare från Per Elofsson-land.

– Jag har ju spelat wing-back de senaste tre åren. Det är en rolig roll där jag blir involverad offensivt samtidigt som jag får ta defensivt ansvar, säger Max.

21-årige anfallaren Jesper Lindgren Gysenius har gjort fyra säsonger i division II. När han nu skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Team TG FF så väntar en ny nivå.

– Det känns spännande och motiverande att få prova på ettan efter ganska många säsonger i tvåan. Det känns väldigt bra med Niklas (Wenderyd), jag har haft en bra kommunikation med honom. Sedan är det ett nytt spelsystem som känns bättre och bättre för varje match och nu blir det två bra värdemätare två veckor i rad med UFC och Piteå, säger Jesper som är taggad.

– Fjolåret var helt okej för mig men jag känner redan nu på försäsongen att jag presterar bättre jämfört med i fjol så jag känner mig riktigt hungrig på en ny säsong.

Sportchefen Niklas Granberg kommenterar de tre spelarna:

– Rasmus är en ambitiös och träningsvillig målvakt som varit bra i träningsmatcherna och som jag tror kommer att ha en bra säsong. Max är en wing-back som håller hög kvalité på träning som match. Han har en bra fysik och det ska bli spännande att se honom på den här nivån. Jesper är en ung, offensiv spelare med bra karaktär och potential. Det ska bli intressant att följa honom i division I-miljö, säger Granberg.

Team TG FF har nu följande 12 spelare klara inför kommande säsong

Rasmus Aspholm
Max Wolf Watz
Jesper Lindgren Gysenius
Edvin Ericsson
William Ekenberg
William Rönnlund
William Hansson (ny från FV)
Axel Olsson (ny från IFK Luleå)
Islam Burman (ny från IFK Luleå)
Patrik Brunner (ny från IFK Lidingö)
Araya Zarai (Ny från Hudiksvalls FF)
Niklas Haglund (Ny från Täfteå IK)