Sex matcher kvar av grundserien. Då förstärker serieledande TTG med 23-årige powerforwarden Tobias Haraldsson.
– Det här känns fantastiskt bra, säger ”Harald”. 

Tobias Haraldsson kommer närmast från moderklubben Fagerhult Habo som spelar i den södra Allsvenskan.
”Harald” har varit Fagerhult trogen i hela 17 år men kommande polisstudier i Umeå öppnar upp för nya möjligheter på flera plan.

– Känns ärligt talat jättekonstigt att byta lag, jag har trivts jättebra i Fagerhult, men denna möjlighet är stor för mig personligen. Jag kommer till en helt ny stad, träffar nya människor, spelar i ett nytt innebandy-lag, så allt känns väldigt utvecklande för mig, säger 23-åringen.

På de 14 matcher han spelat i år har han producerat 9 mål och 9 assist, dessutom 14 utvisningsminuter. Backar man bandet över tidigare säsonger ser man samma mönster – en pålitlig målskytt med en del minuter på botbänken.

– Jag är lite av den fysiska spelaren, jag gillar att vara i närkamper och tar gärna plats framför kassen där jag gillar att härja runt lite, säger han.

Med sex matcher kvar av grundserien gäller det att snabbt komma in i laget och förstå tränarduons spelidé. Hittills har ”Harald” hunnit med två träningspass och han såg även Salem-matchen förra helgen.

– Måste säga att det är ett fantastiskt gäng jag kommit till där glädjen står i centrum. Alla pratar med alla och jag har känt mig väldigt välkommen. Den match jag såg påminde väldigt mycket om Fagerhults spel, grundförsvaret skiljer sig och även en del av uppspelen men det fartfyllda spelet med rakt spel mot kassen kände jag igen mycket väl, säger han.

Förhoppningsvis väntar även ett kvaläventyr bakom hörnet. Det är givetvis något som TTG:s nye powerforward ser fram emot.

– Det hade varit fantastiskt kul. Thoren har alla möjligheter att vinna kvalet, och jag hoppas kunna vara med och bidra där även om jag såklart får jobba hårt för min plats nu när laget har gått så bra, säger han.

Sportchefen Janne Lundqvist är mycket nöjd över detta tillskott.

– Vi håller alltid dörren öppen ifall en bra spelare dyker upp och så är fallet nu. Vi får in en spelartyp som vi inte har vilket känns bra och här finns alla möjligheter till succé. Han är en laglojal spelare som offrar hörntänderna för framgång. Han är stor och stark och jättejobbig att möta och kommer passa in perfekt i laget både som spelare och person, säger Lundqvist.

Haraldsson är spelklar i dag och aktuell för spel redan i helgens match mot Tyresö Trollbäcken.