FOTO: Västerbottens-kuriren (Arkivbild från fjolårets möte med Mullsjö)

Han kom in som en frisk fläkt ifjol under den lyckosamma slutspurten på serien. 
Nu är han spelklar redan i den sjätte omgången. Stefan Dellsand Lindberg kommer bli en viktig injektion i Team ThorenGruppen SK. 
– Det känns givetvis fantastiskt bra. Stefan kommer tillföra oss jättemycket, säger sportchef Janne Lundquist. 

Stefan Dellsand Lindberg, född -88, är en mycket rutinerad SSL-spelare med ett flertal säsonger i landets högsta serie på sitt CV. I IBK Dalen spelade han mestadels back men under fjolårets inhopp i Team ThorenGruppen spelade han majoriteten av matcherna som center. Totalt hann han med 17 matcher och på dessa stod han för 15 poäng fördelat på 7 mål och 8 assist.

– I mitt tycke hans bästa SSL-säsong någonsin. Han var jätteviktig för oss och har också förmågan att bara gå in och köra och på så sätt sprida mycket energi till sin omgivning. Han tvekar aldrig i sitt spel utan är självklar som spelare, berömmer sportchefen Janne Lundquist.

Han har inlett säsongen i division II hos IBK Umeå Norr och är nu spelklar för TTG redan till på onsdag mot Örebro.

– I Stefans fall behöver man aldrig oroa sig för fysiken. Jag har följt honom i över 15 år och det är ett fysiskt praktexemplar vi talar om här, säger Lundquist, och fortsätter:

– Det är viktigt att vi inte tänker att Stefan ensamt ska frälsa oss, men han är på alla sätt en positiv injektion i laget som sprider mycket energi. Alla lag mår bra av en sådan kille och sådan spelare i laget, konstaterar han.

Premiärtränade igår

Stefan själv gjorde sin första träning med laget igår kväll. Då som center.

– Det kändes som bra och naturligt nästan direkt. Jag känner ju redan det flesta grabbarna i laget så det var inga konstigheter på det sättet. Jag ska göra min grej till 100 % och försöka hjälpa laget med allt jag kan. Det känns också riktigt roligt att vara tillbaka och få kriga mot de allra bästa igen, säger han.

Vi säger varmt välkommen till Stefan och ser fram emot hans debut på onsdag mot Örebro.

– Vi får se om jag blir uttagen men om jag spelar så kommer jag ge allt såklart. Det är en viktig match för oss då vi skulle må bra av en vinst. Det gäller att vi kommer samman och gör det tillsammans. Då är vi svårslagna, konstaterar Dellsand Lindberg.