Svenska Superligan får ett nytt lag från Umeå.
Team ThorenGruppen nådde sin målsättning och kunde i ett rafflande kvaldrama 8-7-besegra Wibax Piteå.
– Det är helt osannolikt, säger forwarden Jakob Arvidsson.

Klubbens långsiktiga målsättning har aldrig varit någon annan än att en vacker dag spela i Svenska Superligan och nu är målet uppfyllt.
Under öronbedövande segermusik och euforisk glädje med närmast sydländska scener kramade spelare och ledare om varandra
efter slutsignalen.
Nu är man där och den givna och stora frågan var förstås om det går att förstå? Team ThorenGruppen startade i division IV
2005 och nu drygt tio år senare har klubben vandrat hela vägen från innebandyns bakgård rakt in i finrummet med
celebriteter som bland annat Storvreta, Warberg och andra storklubbar.
– Vi har väntat på den här stunden i fem år nu och att äntligen få ta den här lagbilden är helt fantastiskt, menade Jacke Arvidsson som är den spelare i klubben som varit med sedan begynnelsen.
– Vi startade i fyran och att nu få spela i Svenska Superligan med det här laget, det är overkligt, sa Arvidsson och skakade på huvudet.
För två år sedan var Team ThorenGruppen ett mål ifrån Svenska Superligan, men föll i sudden death i den direkt avgörande
matchen mot KAIS Mora.
Den här gången – i samma utsatta läge – levererade TTG-herrarna mot Wibax Piteå inför storpublik på Umeå Energi Arena och spelar därmed i Svenska Superligan 2016/17.
Men det var gastkramande och dramatiskt värre och avgörandet i en svängig match
– Wibax var ett grymt motstånd och hade nio liv, det bjöd på en härlig kamp och de ger alla lag i Sverige hopp, sa Arvidsson innan han kastade sig in i segersången i omklädningsrummet.