I höstas startade Thoren Business School och Yrkesgymnasiet i Umeå i samarbete med Tegs SK hockeygymnasiet. Nu startar en ny spännande idrottssatsning när futsal-gymnasiet ska introduceras till hösten.

Höstterminen 2020 drar utbildningen i gång med ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med futsal-gymnasiet; målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till spelare på högsta nivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat.

– Vår satsning på hockeygymnasiet har så här långt överträffat våra förväntningar och efterfrågan är stor. Därför känns det naturligt att vi bygger på med flera idrotter. Vi tror på en god helhetssituation där utbildning och idrott går hand i hand.  Vårt mål är att eleverna efter tre år ska vara duktiga futsal-spelare parallellt med att de tar ansvar för och säkrar upp en stabil skolutbildning inför framtiden, säger Mattias Byström, rektor.

Adam Chennoufi, spelare i såväl Team TG i både futsal och traditionell fotboll, blir huvudansvarig instruktör för utbildningen. Med sin breda fotbollsbakgrund med bland annat spel i ex-allsvenska GIF Sundsvall och som utlandsproffs i Dubai vet han att intresset är stort för sporten.

– Jag har varit runt på skolor och pratat med ungdomar och de älskar futsal och det är just därför jag går igång på det och att kunna erbjuda den här möjligheten känns skitkul. Vi anordnade bland annat en cup här i höstas som lockade hela 13 lag. Det visar att det finns ett jättestort intresse och nu hoppas vi kunna tillgodose dessa behov i och med att vi startar denna futsal-utbildning, säger Chennoufi.

Läs mer om futsal-gymnasiet på här

Adam Chennoufi(tv) ansvarig instruktör på futsal-gymnasiet tillsammans med Mattias Byström(th) rektor TBS Umeå.

Foto: VK.se