Team ThorenGruppen SK är vidare till kvalfinal efter helgens knappa 7-6-seger mot Salem.
– Det blev en rysare och vi får vara tacksamma för segern, säger Jakob Arvidsson.

Team ThorenGruppen hade via finfina 6-0 på bortaplan skapat två chanser att slå ut Salem under helgen som var.
Lyckligtvis tog TTG chansen att vinna redan på lördagen, men det satt väldigt hårt inne.

– Vi har vissa stunder i matchen då vi inte alls når upp till den nivå vi vill, men som tur var lyckas vi höja oss och jag tycker vi visar väldigt bra karaktär som kommer tillbaka in i matchen, säger forwarden Jakob Arvidsson, som ”knackade” in en backhand 6-6 innan Peter Reinholdt avgjorde blott åtta sekunder in i förlängningen.
– Segermålet är inte det snyggaste ”Peppe” gjort i år men garanterat ett av de skönaste. I den situationen visar vi upp den nya sidan av årets Thoren – att vi även kan grisa in bollarna när det behövs. Som matchen utvecklade sig får vi vara väldigt tacksamma över segern, säger Arvidsson.
Segern innebär att TTG vinner med 2-0 i matcher mot bollskickliga Salem som charmade publiken med sin offensiva, kreativa innebandy.
– De har verkligen bjudit upp till tufft motstånd. Salem har tveklöst en ljus framtid med många unga, väldigt duktiga spelare. Men stundtals blir de för naiva i sitt försvarsspel och då är vi skickliga på att straffa dem. Dessutom väger vi tyngre och har klart mer rutin i truppen – det är det som avgör i slutändan tror jag, fortsätter Arvidsson.
Under helgen blev det även klart att Wibax Piteå väntar i kvalfinalen. Detta efter att norrlänningarna besegrat Djurgården med 2-1 i matcher. Även där blev det en rysare då Piteå avgjorde den tredje och avgörande matchen i förlängning.
– Riktigt, riktigt skoj med ett norrlandsderby som kvalfinal. Nu gäller det att njuta till max av situationen, vi har sett till att vi är där vi vill vara. Det är ju de här matcherna vi har väntat på och sett fram emot hela säsongen, säger Arvidsson.
Från matchen noterar vi även två till tvåmålskyttar i form av Johan Alm och Wiktor Johannesson. Värt att nämna är också Erik Ställs fortsatt fina målvaktsspel toppat med en assist och en straffräddning.
Mer info om den kommande finalserien och dess hålltider kommer inom kort på våra sociala kanaler och här på hemsidan. Klart är i alla fall att Team ThorenGruppen börjar på bortaplan nästkommande helg.

Matchfakta; Team Thorengruppen SK-Salems IF 7-6 (1-1, 3-2, 2-3, 1-0)
Målen, första perioden: 1-0 (10.57) Wiktor Johannesson (Emil Johansson), 1-1 (13.08) Karl-Johan Ahlroth (Kevin Haglund).
Skott: 6-7.
Andra perioden: 1-2 (3.09) Kevin Haglund (Max Lindström), 1-3 (8.40) Rickard Berg (Markus Khan), 2-3 (13.03) Jakob Arvidsson (Wiktor Johannesson), 3-3 (14.33) Johan Alm (Emil Johansson), 4-3 (17.22) Johan Alm (Jakob Arvidsson).
Skott: 5-9.
Tredje perioden: 4-4 (2.06) Hampus Kjerrström (Viktor Joute), 5-4 (3.04) Wiktor Johannesson (Erik Ställ), 5-5 (3.21) Markus Khan (Oscar Janthe), 5-6 (5.37) Markus Khan (Oscar Janthe), 6-6 (16.32) Jakob Arvidsson (Johan Alm).
Skott: 15-15.
Sudden death: 7-6 (0.08) Peter Reinholdt (Wiktor Johannesson).
Skott: 1-0. Totalt: 27-31.
Utvisningar, TTG: 1×2 min. Salem: 1×2 min.
Domare: Martin Gustafsson, Uppsala och Anders Svensson, Länna.
Publik: 753.