En jobbig dag på jobbet för TTG-herrarna mot serieledande Carlstad United, som vinner med klara 0-4. Detta efter att gästerna runnit ifrån i målprotokollet den sista kvarten. 

En match som började avvaktande i matchinledningen. Och när så första riktiga målchansen skulle uppstå för gästande Carlstad, så skulle just den sekvensen vara extra olycklig för TTG med rött kort på mittbacken Linus Sahlin och spel tio mot elva redan i matchminut 22. Detta skulle också gästerna fem minuter senare utnyttja genom John Junior Igbarumah efter ett olyckligt bolltapp framför den egna backlinjen. Efter ledningsmålet så krigar sig TTG in i matchen och en för dagen pigg Adam Chennoufi skapar fram några kvitteringschanser, dock utan resultat och 0-1 på resultattavlan i paus.

I den andra så är spelbilden snarlik den första, där TTG försöker hitta lägen för ett kvitteringsmål. Men Carlstad försvarar sig väl, och den syns varför numera serieledande United är obesegrade såhär långt på resande fot i seriespelet detta kalenderår. I slutskedet så kunde Carlstad och ta tillvara på ytor som ett allt mer desperat hemmalag gav i jakten på en kvittering. Och målskyttar är två inhoppare i den andra halvleken, Simon Molander och tvåmålsskytten Joel Rajalakso(som kunde kosta på sig att missa en straff denna afton). En match där en tidig utvisning satte sin prägel på matchen. Och där slutresultatet ger ingen rättvis bild utav matchen som sådant, en jämn match där Carlstad återigen visar att laget är ett lag att räkna med uppe i toppen av Norrettan.

Höjdpunkter från dagens match hittar du HÄR

Team TG FF – Carlstad United BK 0-4 (0-1)

Spelplats: Umeå Energi Arena SOL

Målen: 0-1 (27) John Junior Igbarumah, 0-2 (79) Joel Rajalakso, 0-3 (84) Simon Molander, 0-4 (90) Joel Rajalakso.

Gulakort: TTG: Stefan Lindmark, Alhajie Drammeh. CUBK: John Junior Igbarumah.

Röttkort: TTG: Linus Sahlin (Frilägesutvisning). CUBK: –

Publik: 100

Domare: Arian Chalak, Sundsvall

Laget mot Carlstad United BK(3-4-3): 1. Vladimir Sudar – 2 Alhajie Drammeh, 35. Linus Sahlin(Utv 22), 62. Juuso Laitinen – 4. Sebastian Lundbäck, 16. Robin Åberg, 23. Stefan Lindmark, 24 Linus Marklund – 8. Patrik Broman(K)(72), 10. Adam Chennoufi, 11. Mattias Lidberg. Avbytare: 97. Felix Forsgren, 12. Johannes Nilsson, 14. Jonathan Lundbäck(72), 25. Ludvig Marklund, 95. Joel Sihlberg.