Trots rejält spelövertag och ett stolpskott (!) som närmast lyckades inte Team TG bräcka Akropolis.
En ny tung hedersam förlust, den andra raka med 1-2.
-Vi var bättre och borde och skulle ha vunnit, tyckte TTG-tränaren André Ghanbari.

Hemmalaget uppträdde mer än lovligt virrigt i början på matchen i solgasset på Umeå Energi Arena och släppte in två mycket lättvindiga mål efter lamt försvarsarbete. Dessutom hann gästerna Akrpopolis bränna en straff som i och för sig var oerhört märkligt utdömt av rättskiparen Fredrik Hansson.
Men det fanns en sak att glädja sig åt ochg det var nyförvärvduon Patrik Bromans fina inspel till Jonathan Lundbäck som nickade in 1-1-kvitteringen (hans första för i år) strax efter Akropolis 0-1-mål.
Så långt efter första 45 fanns det inte mer än tendenser till fint spel av TTG. Däremot i andra halvleken släppte Ghanbaris gäng på handbromsen och matade på mer att varierat spel, både centralt och på bägge kanterna där såväl Linus Marklund som Markus Forsmark fick springa rejält för att slå det ena inlägget efter det andra.
Akropolis backade hem och försvararde och trots en massiv hemmamforcering kom TTG inte närmaren än ett stolpskott av inhoppande Marc Saliba.
Nu har TTG startat serien med en seger på fyra försök, men i de här två senaste hemmamatcherna har ändå lovat massor inför framtiden.
– Vi hade kunnat vinna mot UFC i förra matchen vi var bättre än Akropolis i den här här matchen. Även om vi hade fått oavgjort hade det känts som ett rån, konstaterade André Ghanbari.

Matchfakta; Team TG-Akropolis 1-2 (1-2)
Målen: 0-1 (22) Victor Söderström, 1-1 (23) Jonathan Lundbäck, 1-2 (37) Luca Gerbino Polo.
Varningar, TTG: Edwin Ekholm. Akropolis: Adrian Pettersson.
Publik: 282.
Så spelade Team TG FF
Målvakt: Ahmed Al-Fadli.
Backlinje: Hampus Wallgren, Mathias Åkerlund, Edwin Fabricio Ekholm.
Mittfält: Linus Marklund, Robin Åberg (87), Patrik Broman, Robin Hemmervall Nilsson (73), Markus Forsmark.
Anfall: Jonathan Lundbäck, Daniel Larsson (67).
Avbytare: Andreas Ljung, Jonas Nilsson (73), Marc Saliba (67), Ludvig Brännström (87), Martin Bjuggstam, Marcus Pettersson (mv).