En tillsynes klar trepoängare med en spelare mer, blev med matchens sista spark försmädligt och mindre lustig till blott en efter 1-1-mål på straff i matchminut 94. IFK Östersund kom på besök till Umeå Energi Arena SOL i omstarten av serien efter sommaruppehållet. – Vi blir lite för rädda om poängen i slutskedet, vilket känns riktigt surt då vi har väldigt god kontroll på matchen, säger Therese Kapstad direkt efter matchen.

Så var det äntligen dags att sparka igång höstsäsongen för TTG-damerna. Och för motståndet stod tuffa jämtländskor och IFK Östersund. En jämn första 45 där IFK med sitt raka anfallsspel vållade hemmalaget stora problem. Därför kom ledningsmålet i matchminut 39 ifrån skyttedrottningen Karolina Rinnau Widding(hennes 12é seriemål för året) psykologiskt viktigt. En 1-0 ledning i paus i en jämn och tät match så långt.

Utvisning och kontroll

I den andra så är spelbilden mer avvaktande, med mindre målchanser som följd än vad som var fallet i den första. När matchuret tickat till minut 78 så får Rachel Holden syna sitt andra gula och således även det röda. TTG-damerna kan kontrollera spelet på offensiv planhalva som en följd utav detta. Men laget blir lite för trygga, vilket på stopptid skulle visa sig få förödande konsekvenser. Efter en hörna i matchens absoluta slutskede, och en tilltrasslad situation senare så pekar domaren på straffpunkten. Detta efter att en hemmaspelare olyckligt fått bollen på handen och med straffspark som följd. På den efterföljande straffen så kan Molly Mårtensson säkert sätta bollen i det vänstra krysset bakom Hannah Kohl i TTG-målet och 1-1, vilket också skall visa sig att vara matchens sista spark.

Olyckligt och tungt givetvis. Men för att dra en gammal klyscha i eländet ”Det är bara att bryta ihop, ta lärdom och gå vidare starkare ifrån detta!”

Team TG FF – IFK Östersund 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 (39) Karolina Rinnau Widding, 1-1 (90+4) Molly Mårtensson(straffmål).

Varningar: TTG: Elin Abrahamsson. IFK: Rachel Holden, Femke Golverdingen.

Utvisning: TTG:– IFK: Rachel Holden (två gula matchminut 78)

Domare: Peter Saari, Vännäs

Publik: 137 på Umeå Energi Arena SOL

Laget mot IFK Östersund(4-3-3): 1 Hannah Kohl(K), 25 Rebecca Dahl(46), 5 Elin Linde, 20 Tilde Filén, 14 Elin Abrahamsson(73) – 9 Ida Mathiasson, 10 Parva Zarassi, 17 Emelie Sjökvist(83) – 6 Karolina Rinnau Widding, 7 Emma Åström. Ersättare: 30 Maja Bjuggstam, 8 Therese Kapstad(83), 24 Alicia From(73), 26 Amanda Westman(46).