Team TG-herrarna har fyllt två av tre målvaktsposter i truppen. Fredrik Winnered och Vladimir Sudar kör vidare 2021.
– Det känns väldigt bra. Fredrik är en målvakt med en ruskig inställning och ”Vlado” är en viktig pusselbit som back-up om det krisar, säger sportchefen Patrik Sandström.

Fredrik Winnered anslöt till Team TG FF från IFK Umeå inför fjolårssäsongen. Han fick dock inget drömår mellan stolparna.

– Nej, det var lite trassligt. Jag översträckte knät i början av säsongen, fick sedan en muskelbristning i höften och sedan åkte jag på corona en sväng, säger Fredrik som noterades för fyra matcher i norrettan under den komprimerade coronasäsongen.

– Men de matcher jag spelade kändes ändå ganska bra. Det kändes som att jag visade att jag klarar av den här nivån.

Nu har den 25-årige Ursvikensonen förlängt kontraktet med Team TG, vilket var en ganska lätt beslut, trots degraderingen till division II.

– Jag kollade inte ens på några andra alternativ, jag ville fortsätta spela i Team TG. Dels tycker jag att det är bra att vår målvaktstränare John (Carlsson) stannar och att Benji (Kinnunen Nassiri) blir huvudtränare, sedan tror jag vi kommer få ihop ett väldigt bra lag också som kan vinna lite matcher, säger han.

Precis som förra säsongen står det nu också klart att rutinerade Vladimir Sudar blir uttalad back-up och tredjemålvakt i truppen. Något som gläder sportchefen Patrik Sandström.

– Det känns ruskigt bra med Vlado. Han är en viktig pusselbit mot målvakterna och ett stöd för målvaktstränaren. Dessutom är han ju troligen division II-Sveriges bästa och mest meriterade back-up, han var ju faktiskt utlånad till IFK Norrköping i allsvenskan i somras, säger ”Putte” som kommenterar Fredrik Winnered så här:

– Vi har prioriterat och valt att ha honom kvar. Han har en väldigt bra karaktär. Han är seriös, jobbar hårt som målvakt och har förutsättningar att ta ytterligare ett par kliv som målvakt. Det känns jättebra att ha bundit upp två av tre målvakter nu.