Han gjorde comeback på division I-nivå i somras. Nu förlänger Mattias Lidberg sitt kontrakt med Team TG med två år.
– Vi tror han kommer att få ut ännu mer av sitt register i den roll vi ska ge honom nästa år, säger André Ghanbari.

Mattias Lidberg är spelaren som slog igenom i Umeå FC som 18-åring, vände tillbaka till moderklubben Täfteå IK 2016 och därefter fick chansen på division I-nivå igen den gångna säsongen men då i Team TG:s tröja.

Nu har den flyfotade offensivtalangen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Team TG.

– Det känns bra. Det passar bra till mina studier då jag har två år kvar att läsa. Sedan hoppas jag vi fortsätter att bygga något bra nu, det känns väldigt bra att vi är några som skrivit lite längre kontrakt, säger Lidberg.

Det blev 22 division I-framträdanden den gångna säsongen fördelat på 14 starter och 8 inhopp där Lidberg noterades för tre mål.

– Jag hade ju varit på den här nivån tidigare men det var ändå en liten inkörsperiod för mig. När jag väl fick börja spela hade jag inga större problem att hävda mig och det kändes bra, men jag vill få ut mer av kommande två säsonger och jag vill att poängskörden blir större, säger 23-årige Lidberg.

Team TG:s sportchef och tränare André Ghanbari är ruskigt nöjd med Lidbergs signatur.

– Två år också. Det är något vi värdesatt i det här transferfönstret då vi vill skapa kontinuitet och bygga på längre sikt. Mattias Lidberg är en Umekille med bra kvaliteter, säger Ghanbari som tror att det finns mer att hämta från Mattias Lidberg.

– Han är en väldigt mångsidig spelare och jag tror han kommer att få ut mer av sitt register, framförallt i rollen som offensiv mittfältare som vi ska ge honom nästa år, säger Ghanbari.

 

Klara spelare för 2019

Adam Chennoufi

Alhajie Drammeh

Joel Sihlberg

Johannes Nilsson

Linus Marklund

Mattias Lidberg

Vladimir Sudar