Två raka seriefinaler väntar för serieledande Team TG som möter tabelltvåan Friska Viljor borta i helgen och sedan hemma nästa helg. Snacka om raffinerat upplägg!
– Det ska bli jäkligt roligt att få spela de här matcherna, säger tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri.

Det är lite oortodoxt spelschema denna covidsäsong vilket gör att ettan Team TG och tvåan Friska Viljor nu alltså ska mötas i två raka omgångar i division II Norrland.
– För oss är det fantastiskt roligt att vi får spela om något positivt. Tidigare år (i division I) har vi spelat om att inte åka ur men nu får vi ju spela om placeringarna i toppen vilket ju är mycket roligare, säger Team TG-tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri inför de stundande seriefinalerna.

Team TG toppar tabellen på 43 poäng och 20 spelade matcher, Friska Viljor skuggar på 40 poäng och en match mindre spelad.

– De spelar ganska identiskt som oss så det är nästan som att se sig själv spela, säger TTG-tränaren.

– Friska Viljor har ganska samma formation och idé om hur de vill spela. Det är ett sammansvetsat lag där vissa spelat ihop sedan junioråldern så de ser väldrillade ut. Det är ett ungt lag som spelar inspirerat och har bra go och självförtroende.

Team TG kommer till match med ett gynnsamt trupp-läge. Det är bara Per Boltegård Blom som saknas, i övrigt är alla tillgängliga och formen är god.

– Vi gör det fortfarande bra men vi kanske har nån växel till att ta fram inför slutspurten. Vi har haft perioder där vi skapat många målchanser men inte tryckt dit den.

Vad behöver ni göra mot Friska Viljor?
– Vi ska fortsätta att göra det vi är duktiga på. Vi ska spela offensiv fotboll när vi har bollen och skapa mycket målchanser. Det är viktigt att vi klarar av att behålla koncentrationsnivån över längre perioder i matchen men det som känns bra är att vi höjer oss i matcher mot bättre motstånd. Vi har gjort bra insatser mot Boden och de här gängen som ligger lite närmare i tabellplacering, säger Team TG-tränaren.

Lördagens möte på Skyttis IP (matchstart 15.00) i Örnsköldsvik är Team TG:s sista match utanför Umeå kommun i år. Sedan väntar sju matcher i Umeåområdet för TG.
– Det är fortfarande sju matcher kvar efter helgen så det är viktigt att det här inte definierar allt. Det är kul med tanke på tabellplaceringen med två raka seriefinaler men det spelar ju ingen roll om vi vinner dessa båda och sedan förlorar de sex återstående, säger Benjamin Kinnunen Nassiri.

ooo

Noterbart är att lördagens seriefinal sänds på www.allehanda.se.