Team TG FF värvar igen. Nu är talangen Tyra Waldenborg klar för laget.  – Hon har potential att bli en bra spelare, säger tränaren och sportchefen Therese Kapstad.

Tyra Waldenborg fick sin fotbollsfostran i IFK Umeå. Hon har därefter hunnit med spel i både Mariehem SK och Umeå IK:s F19-lag när hon nu tar klivet över till division I-laget Team TG FF.

– Det ska bli väldigt kul och det är definitivt en utmaning för mig. Det är väldigt bra kvalitet på träningarna och jag trivs bra, säger nyförvärvet som tränat med laget hela försäsongen.

Den högerfotade talangen ser sig främst som en yttermittfältare och beskriver sina styrkor så här:

– Jag tror jag är en ganska teknisk spelare, jag är väldigt träningsvillig och vill mycket på plan, säger Tyra Waldenborg som hinner fylla 18 år innan seriepremiären i april.

Hon hoppas kunna konkurrera om en plats i startelvan och vill utvecklas som spelare i TTG-dressen. Klart är att tränaren och sportchefen Therese Kapstad ser henne som en spelare med stor potential.

– Får hon bra träningsmöjligheter och får bygga på sin styrka och sin spelförståelse så kan hon bli en väldigt bra spelare. Hon är lång, har bra teknik och ett bra tillslag, säger Therese Kapstad.