Team ThorenGruppens idrottssatsning har expanderat rejält de sista åren.
Det som har varit på gång ett tag är nu helt klart.
Team ThorenGruppen startar nu en damsektion i fotboll.
Team ThorenGruppen FF tar över Umeå Södras A-lagsverksamhet och får därmed sitt första fotbollslag på damsidan. Sedan tidigare har föreningen dam- och herrlag i innebandy och två fotbollslag på herrsidan.
– Vi brinner för utveckling, vi brinner för idrott och i synnerhet för ungdomars utveckling och idrottande. Att detta har löst sig känns väldigt bra och viktigt för oss. Vi jobbar med människor och vill givetvis att vår förening ska vara jämställd och även bidra till att förverkliga unga tjejers fotbollsdrömmar, säger Raja Thorén.
Umeå Södra har länge spelat en stor roll på Umeås fotbollskarta och de har en lång erfarenhet av att fostra unga spelare. Just ungdomslagen kommer att fortsätta med namnet Umeå Södra FF medan A-laget går in i Team ThorenGruppen FF som bekant även har ett lag på herrsidan i division I.
– Umeå Södra är en stabil och anrik förening, och nu kan de fokusera helt på sina ungdomslag utan att riskera klubbens ekonomi. Vi har lyft ett ok från föreningens axlar och skapat möjligheter för många tjejer att fortsätta spela på hög nivå, säger Thorén.