Världens bästa Carlsson stannar i Team TG

Det står nu klart att John Carlsson fortsätter som målvaktstränare i Team TG FF även kommande säsong. En ny viktig bricka i ledarstaben runt Andre Ghanbari är därmed på plats. – En mycket engagerad ledare med lika stor drivkraft att utveckla sig själv som målvakterna, och han besitter flera egenskaper som gör honom till en bra tränare. Han har uppskattats för sitt jobb i år och vi tror att det bara kommer bli bättre, säger Ghanbari.

Uddevallagrabben John Carlsson flyttade norrut för studier på Umeå Universitet, och kombinerade detta som målvaktstränare inledningsvis i GUIF. När sedan Andre Ghanbari efter en tid fick vetskapen om att i samarbetsklubben fanns en driven herre vid namn Carlsson, så var bollen i rullning. – Jag tänkte direkt att detta var en utmaning som jag ville ta mig an så det var inte så mycket att fundera på, säger Carlsson.

Sådan far, sådan son

Att han blev just målvaktstränare förefaller inte vara någon tillfällighet i detta fallet. Det gamla ordspråket sådan far, sådan son eller äpplet faller inte så långt ifrån trädet om ni så väl.. För det ligger till som så att Johns far Magnus Carlsson tidigare varit just målvaktstränare på elitnivå i bland annat Ljungskile SK för att nämna några klubbar. – Det är egentligen hans idéer som jag tagit till mig utav och han är den bästa mentorn som jag skulle kunna ha, konstaterar John Carlsson.

Ingen elitsatsning som spelare

John har bakgrund som målvakt i såväl IK Oddevold som Ljungskile SK, men valde tidigt att trappa ner satsningen i ungdomsåren. Någonstans där kom också hans tankar istället in på att satsa på att bli målvaktstränare. – När jag trappade ner så gled jag väldigt snabbt över till rollen som målvaktstränare, säger Carlsson.

Hoppas även Felix fortsätter

Nu när Vladimir Sudar förlängt sitt avtal så hoppas han att även Felix Forsgren förlänger med klubben och utgör målvaktspar under 2019. – Det hade varit den optimala lösningen att få fortsätta att jobba med Vlado och Felix även nästa år, avslutar John Carlsson.