Uddamålsförlust i premiären. 15.00 på lördag väntar seriefavoriten Växjö på bortaplan för Team TG i Elitettan.
– För oss gäller det att jobba med detaljerna och vara noggranna i allt vi gör, säger tränaren Jonas Wikström.

Det blev en tung 1–2-förlust i premiären hemma mot Alingsås den gångna helgen för Team TG-damerna. Detta i en match där hemmalaget skapade chanser men inte kunde förvalta dem till mål.

– Vi är väldigt besvikna över att vi inte fick med oss någon poäng med tanke på hur matchen gestaltade sig. Vi hade sex avslut i gyllene zonen med bland annat tre frilägen och en straff, de hade två och deras två blev mål. Utifrån det är vi besvikna men vi ser med tillförsikt fram emot matchen mot Växjö, säger tränaren Jonas Wikström.

Lördagens motståndare Växjö åkte ur damallsvenskan i fjol men siktar på att ta sig tillbaka till högsta serien och är en av seriefavoriterna i Elitettan. Växjö vann sin premiärmatch mot Jitex med 2–1.

– Växjö är ett spelande lag med skickliga individer som spelar på ett liknande sätt med samma uppställning som Alingsås. Det ska också bli intressant att få spela på hybridgräset på Myresjöhus Arena, säger Wikström.

Team TG åker ner till Småland med 18 spelare där Jennifer Björnler åter är med i truppen efter att ha missat premiären, däremot saknas Madeleine Norberg på grund av skada.

ooo

Matchen visas på SportExpressen Play. Sändningen börjar 14.50. Ni hittar matchen här.