Ny helg. Nya möjligheter. Och nytt dubbelmöte! Team ThorenGruppen har fått ett intensivtspelschema så här i början av serien. Enbart motiverande om Du frågar tränaren Johan Åhlén.  – Vi kommer köra för fullt och jag vet att vi har orken för det, säger han.

Precis som förra helgen är truppen något vingklippt denna helg pga skador och sjukdomar.
– Klart att det inte är optimalt för oss, men jag måste lyfta fram de som har kunnat träna, det har ändå varit bra fart på träningarna i veckan, säger Johan Åhlén.Även denna dubbelhelg består av motstånd från Stockholm, och den här gången är lagen strået vassare om man får tro Åhléns scoutrapporter.
– Vi vet att vi har tufft motstånd att vänta och det gäller att vi verkligen är fokuserade. Båda lagen har snabba omställningar och ett par riktiga snipers i laget, så om vi dräller med bollen kommer vi
att bli straffade, konstaterar han.
Utöver de tidigare långtidsskadorna har tyvärr Julia Öhlund åkt på en meniskskada & Ida Gatugård väntar på sin dom för en skadekänning. Lagkaptenen Susanna Norman har varit sjuk hela veckan, men finns med på bänken till att börja med. På pluskontot finns dock att Johanna Boström börjat träna igen.
– Vi har haft lite otur, men jag vill verkligen lyfta fram att vi ändå gjort det riktigt bra trots att vi ibland har
varit få. Sedan hoppas vi naturligtvis få tillbaka de skadade spelarna så fort som möjligt, säger Åhlén.

MATCHTIDER
Team ThorenGruppen SK – Telge SIBK 16.00 Umeå Energi Arena Väst
Team ThorenGruppen SK – Hammarby IF 12.00 Vildmannahallen (OBS!)