TTG-damerna tar sommaruppehåll som tabelltrea med 16 inspelade poäng efter 10 matcher. Detta efter att laget inledde säsongen starkt, så har har laget tappat i dom jämna matcherna och inte lyckats hitta tillbaka till det fina spelet som laget hade under säsongsinledningen. – Vi har tyvärr varit ojämna i prestationerna under seriespelet, vilket gjort att vi tappat poäng i många matcher där vi varit spelförande, Säger Therese Kapstad.

Med 8 omgångar kvar av årets superkorta seriespel så är det 14 poäng upp till serieledande Morön BK. Ett Morön rullat fram som en ångvält i serien fram till uppehållet och står noterade för en segerrad på 10 matcher på lika många försök. Det är med andra ord en lång väg att vandra med blott 8 omgångar kvar, rent faktiskt för lång och brant. När vi kollar läget med damlagets tränare Therese Kapstad, så har laget precis gått på sommarledighet. En ledighet som kommer att vara fram till den 23 juli och sedan väntar DM-match borta mot Burträsk FF. – För att vara helt ärlig så kommer uppehållet mycket lägligt för oss. Vi har även i år drabbats hårt av skador gick på väldigt kort med spelare i dom två senaste matcherna, konstaterar ”Kapen”.

Rivjärnet Filén är tillbaka

Nu blickar TTG-damerna framåt och kommer efter uppehållet att fokusera på prestationerna samt utvecklingen vidare för att bli än starkare i gruppen. – Vi behöver jobba än mer på att bli starkare i gruppen på att ha tålamod i spelet. När vi hamnar i underläge så tappar vi lätt rytmen i spelet och där våra motståndare får matchbilden precis dit dom vill, Analyserar Therese Kapstad. I dom positiva bitarna så väljer ”Kapen” att lyfta fram lagsammanhållningen, och det faktum att Tilde Filén äntligen är tillbaka på fotbollsplanen. – Det är väldigt glädjande att Tilde äntligen efter snart två år skadeelände äntligen är tillbaka. Hon är ett riktigt rivjärn som bidrar med otroligt mycket på så även vid sidan av planen.

Avslutningsvis så låter ”Kapen” hälsa att damlaget kommer att fortsätta jobba för att utvecklas, för att på så sätt uppfylla målsättningen att på sikt vara ett lag redo för nästa nivå. – Vi har 13 nya spelare i truppen inför året och det tar tid att få alla bitar på plats. Men gruppen är stark och vi kommer att fortsätta att jobba hårt för att ta nästa steg, avslutar Therese Kapstad.

Nästa hemmamatch för TTG är söndagen den 12 augusti kl 15:00 på Umeå Energi Arena SOL och för motståndet står IFK Östersund. Vi ifrån klubben önskar laget en härlig sommar och ser fram emot att åter se laget visa MOD-KRAFT-PASSION!