Han har gjort 48 mål de tre senaste säsongerna. Nu ansluter forwardstalangen Victor Kamf till Team TG FF från Umeå FC, ett lån som sträcker sig hela säsongen.
– En spännande, ung, lokal spelare med en bra instinkt i boxen och en näsa för mål, säger Team TG:s sportchef och tränare André Ghanbari.

 

IFK Umeå-produkten Victor Kamf har visat sin målfarlighet de senaste säsongerna. I fjol blev det 12 mål på 18 matcher för Umeå FC Akademi i norrtvåan och 2018 smällde han in 21 mål på 20 matcher i division III. Han gjorde även tio framträdanden och ett mål för Umeå FC i norrettan i fjol. 

Han har gjort totalt 48 mål de tre senaste säsongerna, så handlar verkligen om en spelare som vet var målet är beläget.

– Jag är en ganska traditionell forward som brukar kunna vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag älskar att göra mål och det är väl en av de styrkor jag haft, att jag lyckats hitta målet även om jag inte gjort världens bästa match varje gång, säger Victor.  

Nu är det klart att Team TG FF lånar den snart 21-årige Victor säsongen ut från Umeå FC.

– Det känns som en nytändning och en ny utmaning och jag ser bara möjligheter. Första känslan var ju att jag vill slå mig in i UFC och spela superettan i år men ju längre tiden har gått har jag känt att det nog kommer bli lite som förra året, att jag är mer på sidan om och då kände jag att det bästa för mig är att byta miljö, säger han och fortsätter:  

– Jag har haft två bra år i UFC och det har gett mycket att vara i en bra träningsmiljö men här kan jag förhoppningsvis få mer speltid, på en nivå som ju är samma som förra året.

Team TG:s tränare och sportchef André Ghanbari kommenterar nyförvärvet så här:

– Det är en spännande, ung, lokal spelare som vi sett i ett par år nu. Han har storleken fysiskt och ett vasst boxspel. Han har en bra instinkt i boxen, en näsa för mål och är en bra avslutare. Han presterade på division II-nivå i fjol och har tillhört en division I-miljö där han gjort en del inhopp så jag tror det här kan vara ett bra steg för honom, säger Ghanbari.

Truppbygget – som innehåller hela 14 nya spelare – börjar närma sig sitt slut men det kan eventuellt tillkomma något nyförvärv.

– Egentligen skulle vi ha varit klara med det här förvärvet, men vi har lite skadebekymmer på Mattias Lidberg och Elias Björklund och beroende på hur länge de är borta så kan det bli en till spelare in.

 

Här är Team TG:s trupp 2020

Adel Ziarat (Ny från Umeå FC)

Elias Björklund 

Emil Johansson (Ny från Umeå FC – lån)

Fredrik Wennebro 

Fredrik Winnered (Ny från IFK Umeå)

Hampus Bergdahl (Ny från college, USA)

Gino Berg (Ny från Skellefteå FF)

Gustaf Halvardsson (Ny från Nyköping) 

Gustav Nordh (Ny från Piteå IF)
John-Henrik Eriksson

Jonathan Käller (Ny från Skellefteå FF)

Kenneth Mukisa (Ny från Skellefteå FF)

Linus Marklund 

Mattias Lidberg 

Måns Sundström 

Per Boltegård Blom (Ny från Lidingö)

Philip Näslund

Rasmus Engström (Ny från Forward)

Sebastian Shafei Åhman (ny från Bodens BK)

Victor Kamf (Ny från Umeå FC – lån)

Ville Norrman (Ny från IFK Umeå)

Vladimir Sudar