För några veckor sedan lämnade han Umeå FC. Nu står det klart att 18-årige Viktor Björk spelar i Team ThorenGruppens färger nästa säsong.
– Det känns kul och spännande och jag har fått ett väldigt varmt mottagande från laget, säger han. 

Viktor Björk fick sin fotbollsfostran i IFK Holmsund/Sandvik. De första idrottsåren spelade han även ishockey – men på mellanstadiet började allt fokus läggas på fotbollen. De sista fyra åren har han tillhört Umeå FC och dess akademi.

– Jag hade fyra bra år där och framförallt året i U17-Allsvenskan tyckte jag var väldigt roligt. Ifjol lirade vi i division IV och då kändes det ibland som att kvaliteten var lite låg, säger Björk.

Debuten i TG-tröjan är redan gjord. Under träningsmatcherna förra helgen gjorde han tre matcher. En på mittfältet, en som högerback och en som mittback. Att han kan spela på flera positioner är en av hans styrkor.

– Det var riktigt roligt att få lira direkt och lära känna grabbarna i laget. Alla har varit väldigt välkomnande mot mig så det känns bra, säger han.

Både Björk själv och sportchef André Ghanbari tror att han har goda möjligheter att utvecklas i Team TG.

– Vi har haft en bra dialog och vi tänker att utvecklingen ligger i fokus nu i början. Det kanske inte blir så mycket matchtid i division I första året men jag hoppas bli kvar länge och utvecklas här. Jag tror vi kan uppnå något tillsammans, säger Björk.

Sportchef Ghanbari säger så här om tillskottet.

– En spännande ung spelare som har en bra grund att stå på. Vi tror att han på något år kan vara en väldigt duktig spelare för oss, säger Ghanbari.