Han har två säsonger bakom sig i division II. Nu tar 20-årige IFK Umeå-mittfältaren Ville Norrman steget över till Team TG FF i division I.
– Jag tror den här miljön är klockren för honom och det känns kul att lyfta upp en lokal kille, säger tränaren och sportchefen André Ghanbari.

Ville Norrman, född 2000, är fostrad i IFK Umeå och har spelat där hela livet förutom 1,5 år i UFC Akademi. Han slog sig in i IFK Umeås A-lag 2017 när laget tog steget upp till tvåan. Under 2018 och 2019 noterades mittfältstalangen för totalt för 45 matcher i den fostrande division II-miljön med IFK Umeå.

– Det har varit en bra miljö i tvåan men nu känns det naturligt att ta ytterligare ett kliv, säger Norrman som tränade med Team TG redan i höstas och nu ser fram emot den nya utmaningen.

– Jag vill fortsätta utvecklas. Först handlar det om att komma in och vänja sig vid tempot men jag hoppas kunna växa under säsongen också och målet är så klart att spela så mycket som möjligt, säger den passningsskickliga mittfältaren.

– Jag är en offensiv mittfältare som gärna spelar centralt och gillar att ha bollen vid fötterna och slå avgörande passningar, beskriver han sig själv.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari ser fram emot att få arbeta med Ville Norrman som signerat ett tvåårskontrakt med Team TG.

– Det känns kul. Han har tränat med oss två perioder och visat att han klarar av nivån på ett bra sätt. Han är spelskicklig, har en bra inställning till fotboll och en bra bild av sig själv och hur han ska utvecklas, säger Ghanbari.