Fyra dagar kvar till seriestart. Nu har Team TG:s herrar gjort klart med en ny målvakt då Ville Seppä ansluter från Finland.
– Det är en bra möjlighet för mig. Jag är laddad på att få börja säsongen, säger den 25-årige finländaren.

Ville Seppä kommer från Loima, ett par mil utanför Åbo. Han anslöt till FC Inter i Åbo som junior och spelade där fram till 20-årsåldern. Efter det har Ville hunnit med att avverka flera klubbar där han de två senaste säsongerna spelat i Sverige. 2020 representerade han Nyköpings BIS i Ettan Norra och i fjol gjorde han fem matcher för Assyriska Turabdin i söderettan.

Nu väntar alltså ett nytt svenskt äventyr då Ville skrivit på för Team TG FF.
– Det känns grymt bra. Jag har hört en del om föreningen och vet att de har både ett herr- och ett damlag i fotbollen och även att de har dam- och herrlag även i fotbollen. Jag tycker det låter som ett spännande lagbygge och jag ska göra allt för att hjälpa laget den här säsongen, säger Ville som får en finländsk målvaktskollega i Team TG i Rasmus Aspholm.
– Jag känner honom inte men jag vet att han är från Vasa. Jag känner däremot till Umeå FC:s nye målvakt (Miikka Mujunen), han var i TPS när jag var junior där och vi hade samma målvaktstränare, säger Ville.

Under vintern har han tränat med ett lokalt lag och nu känner han sig redo för Team TG. Under åren har han samlat på sig en hel del erfarenhet, något som utvecklat honom som målvakt.
– Jag är en allroundmålvakt och en av mina stora styrkor är ledarskapet, jag gillar att styra backlinjen och laget. Sedan har jag mognat i mitt spel under åren och är en tryggare målvakt i dag, säger han.

Ville Seppä ansluter till Umeå senare i veckan där premiären i Ettan Norra spelas hemma på lördag mot Täby.

Sportchefen Niklas Granberg är nöjd med sitt målvaktsförvärv.

– Ville är en ytterst seriös målvakt under utveckling som vill framåt i sin karriär. Jag tror att han kommer att komplettera Rasmus på ett bra sätt, säger han.