Team ThorenGruppen FF ligger definitivt inte på latsidan.
Det åttonde nyförvärvet är nu klart i form av den vindsnabbe ytterbacken Linus Marklund.
– Det här känns riktigt spännande, säger han.

ThorenGruppen SK kan i dag presentera sitt åttonde (!) nyförvärv inför det stundande division I-äventyret. Den här gången är det 20-åringen Linus Marklund som kritat på.
Marklund kommer närmast från spel i Skellefteå FF.
Med sin fina vänsterfot gjorde han sex mål och sex assist under fjolåret vilket vittnar om en bra säsong.

– Jag hade en bra säsong i FF och fick bidra mycket i offensiven. När jag sedan fick höra om hur ”Thoren” vill spela och hur Andrés tankar om min utveckling så kändes det naturligt att ta steget och flytta ner till Umeå, säger Marklund.

Fotbollskarriären började i Rönnskär Railcare och fortsatte sedan i Morön innan det blev spel i Skellefteå FF. I den klubben har han även hunnit med att prova på spel i division I under ett år.

– Det var en tung säsong och vi åkte ur. Det var lärorikt på sitt sätt och det är bra att ha ha testat på den nivån och veta att det krävs lite mer på alla plan för att lyckas, säger han.

Men nu väntar alltså ett nytt försök i division I och den här gången hoppas han att det ska bli ett bättre utfall.

– Känslan i laget är bra, det är många sköna killar och duktiga fotbollsspelare. Vi får se till att ta vara på tiden vi har nu inför säsongen och förbereda oss på bästa möjliga sätt. Då kommer vi att kunna få ihop ett bra och slagkraftigt division I-lag, fastslår han.

För egen del hoppas han att kunna fortsätta sin utveckling och få bidra längs vänsterkanten med sin speed i anfallspelet.

– Till en början handlar det om att försöka spela in sig, sedan vill jag självklart få en mer betydande roll och bidra i det avgörande momenten. Men jag tar det ett steg i taget och i början handlar det om att ta en tröja, säger han.

Tränaren André Ghanbari fick upp ögonen för Marklunds framfart under fjolåret och det väckte ett stort intresse. Därför är han mycket nöjd över att ha rott i land denna värvning.

– Vi får in ännu en ung spelare från närområdet. Marklund är en offensivt lagd vänsterback som är fruktansvärt snabb. Han var en av tvåans klart bästa backar ifjol och har dessutom ett års erfarenhet av spel i division I sedan tidigare. Vi har fört en dialog sedan i december och nu är det klart. Jag ser fram emot att få jobba med honom, säger Ghanbari.

Linus Marklund är spelklar redan till helgen då Ersbodacupen går av stapeln i Umeå.